Pesawat Sriwijaya Indonesia Terhempas Lalu Meletop Di Lautan Kepulauan Seribu

Pesawat Sriwijaya Indonesia Terhempas Lalu Meletop Di Lautan Kepulauan Seribu Semasa Dalam Perjalanan Dari Jakarta Petang Tadi.

 

Satu dentuman kuat dan jeritan meminta tolong dipercayai daripada pesawat terbabit didakwa didengari oleh nelayan yang berada di Kepulauan Seribu, nelayan itu juga mendakwa melihat api yang sedang marak membakar pesawat terhempas tersebut.

 

Info Sains Teknologi dan Kesihatan

Pasukan mencari dan menyelamat (SAR) menemukan cebisan daging yang disyaki milik penumpang pesawat Sriwijaya Air yang dilaporkan terputus hubungan sebelum ini. Lapor Tribunnews, kapal peronda Kementerian Perhubungan menemukan cebisan daging manusia di lokasi yang didakwa menjadi titik pesawat Sriwijaya Air terhempas di Kepulauan Seribu.

See also  Bangladesh hantar kumpulan ketiga pelarian Rohingya ke Bhasan Char

 

Seorang Kapten kapal Peronda yang mula2 sampai Kapten Eko berkata, hasil pemeriksaan awal mendapati cebisan daging yang ditemukan dipercayai dari badan manusia. Selain itu, Eko juga memaklumkan penemuan bahan bakar pesawat di lokasi kejadian

 

 

Dalam video awal yang dihantar Nelayan Indonesia kelihatan juga daging2 mangsa bertaburan disekitar pesawat yang terhempas tersebut. Pesawat itu juga dipercayai terbakar dan meletop di udara.

 

 

Untuk rekod, pesawat itu dilapor membawa 62 penumpang termasuk lima anak kapal dan dilaporkan terputus hubungan sebaik berlepas dari Lapangan Terbang Soekarno Hatta, Jakarta menuju ke Pontianak, petang tadi.

See also  Penunggang motosikal maut akibat rempuhan berkelajuan tinggi

 

Tribunnews melaporkan, cebisan daging itu ditemui anggota kapal peronda Kementerian Perhubungan di lokasi yang didakwa menjadi titik pesawat Sriwijaya Air terhempas di Kepulauan Seribu.

 

Pihak berkuasa Indonesia juga sudah mengesahkan insiden malang itu dan memaklumkan Presiden Indonesia mengarahkan gerakkan SAR secara besar-besaran dilakukan.

 

Terkini, Kedutaan Malaysia di Jakarta memaklumkan dalam kenyataannya bahawa tiada rakyat Malaysia dalam pesawat berkenaan.

See also  Dua penunggang motosikal maut akibat kereta pusingan U mengejut


 

Sama-sama kita doakan semua agar kesemua 62 penumpang yang terkorban ditempatkan di kalangan orang-orang yang beriman. Amiin

Penafian

Pihak BicaraMinda tidak bertanggungjawab terhadap komentarĀ  yang diutarakan melalui Tajuk " Pesawat Sriwijaya Indonesia Terhempas Lalu Meletop Di Lautan Kepulauan Seribu " di lamanĀ  ini. Ia adalah pandangan peribadi pengomentar dan tidak semestinya menggambarkan pendirian sidang redaksi kami. Segala risiko akibat komen yang disiarkan menjadi tanggungjawab pengomentar sendiri.

Our Visitor

231669
Users Today : 110
Users Yesterday : 2939
Users Last 7 days : 16309
Users Last 30 days : 61955
Users This Month : 40997
Users This Year : 231668
Total Users : 231669
Views Today : 166
Views Yesterday : 4754
Views Last 7 days : 26279
Views Last 30 days : 98326
Views This Month : 66085
Views This Year : 358300
Total views : 358301
Who's Online : 14
Your IP Address : 100.25.42.211
Server Time : 2022-09-25
0Shares