Cikgu 7 anak hanya berbasikal, kereta kena tarik dan suami hilang kerja kerana strok

Cikgu ni hanya berbasikal, kereta kena tarik dan suami hilang kerja kerana strok… – Sepatu Putih Media

Kisah seorang guru yang sgt menyedihkan apabila semuanya terpaksa dilakukan sorang diri… Ketika mentari senja sedang berlabuh, aku dan teman2 tgh berkemas utk menutupi peniagaan ikan kami..terlihat seorang wanita sedang mengayuh basikal dan menggalas bag seperti bag sekolah…

 

Info Sains Teknologi dan Kesihatan

Sering kali kami lihat wanita ini kayuh basikal, kadang kala bawa anak kecil…pernah ketika hujan pun dia redah dgn basikal nya…ternampak beliau singgah beli kuih di sebelah gerai kami… Tergerak hati nak berikan sedikit ikan pd nya…

See also  Video✓✓Ambil 36 bungkus nasi ganja’ dengan helikopter

 

Kawan aku pergi berjumpa dan panggil wanita itu sambil aku isikan ikan dlm plastik… ketika wanita itu datang ke gerai kami, sempat juga sembang dan bertanya beliau dari mana nak ke mana sebab selalu nampak dia naik basikal.

 

Kata nya “ini je kenderaan yg dia ada…kereta dah kena tarik…suami dah tak berkerja, s4kit stroke OKU dan beliau mempunyai 6 org anak…beliau bertugas sebagai seorang guru di sebuah sekolah rendah…kadang kala gi kerja tumpang org atau naik grab”…

See also  'Aku sudah sah Islam' - Pesakit Covid-19

 

Aku dan rakan tak sanggup nak dgr citer wanita itu lg…terus kami bungkuskan ikan dan ketam dan berikan pd wanita itu…beliau rasa terharu, nung…aku cuba menahan air mataku dari keluar..ku lihat rakan2 ku juga bergenang air mata, hinggakan kami terfikir nak maklumkan pd UEL atau insan yg berada agar dpt sumbangkan motorsikal pd guru yg diberikan ujian dan dugaan hidup ini…Insyallah.

See also  Bantu JKM cari ibu Hussien

 

Kredit : Ibnu Razak via Sahabat Guru Malaysia (Pakar Diari Hati)

Penafian

Pihak BicaraMinda tidak bertanggungjawab terhadap komentar  yang diutarakan melalui Tajuk " Cikgu 7 anak hanya berbasikal, kereta kena tarik dan suami hilang kerja kerana strok " di laman  ini. Ia adalah pandangan peribadi pengomentar dan tidak semestinya menggambarkan pendirian sidang redaksi kami. Segala risiko akibat komen yang disiarkan menjadi tanggungjawab pengomentar sendiri.

Our Visitor

231653
Users Today : 94
Users Yesterday : 2939
Users Last 7 days : 16293
Users Last 30 days : 61939
Users This Month : 40981
Users This Year : 231652
Total Users : 231653
Views Today : 137
Views Yesterday : 4754
Views Last 7 days : 26250
Views Last 30 days : 98297
Views This Month : 66056
Views This Year : 358271
Total views : 358272
Who's Online : 8
Your IP Address : 100.25.42.211
Server Time : 2022-09-25
0Shares