Bapa PersoaI Kantin Sekolah JuaI Mee Segera Goreng ‘Bodoh’, Kosong Apa Pun Tak Ada!

Bapa PersoaI Kantin Sekolah JuaI Mee Segera Goreng ‘Bodoh’, Kosong Apa Pun Tak Ada!

 

 

Memang tak dapat dinafikan, makanan yang dijual di sesetengah kantin sekolah kadang kala agak mahal. Dah lah mahal, tapi kuantiti makanan yang diberikan juga sedikit. Boleh dikatakan, memang tidak berbaIoi lah.

Info Sains Teknologi dan Kesihatan

 

 

Terbaru, seorang bapa telah meluahkan rasa kurang berpuas hati dengan kuantiti dan harga makanan yang dipercayai dijual di kantin sekolah anaknya.

 

Berbaloi ke harga RM1.50?

 

Berdasarkan video pendek yang dikongsikan oleh Adam Azali di TikTok mema.parkan sebungkus mi segera goreng yang didakwa dibeli oleh anaknya di sekolah dengan harga RM1.50.

See also  ‘Tak semua Peneroka nikmati kenaikan Harga Sawit’

 

Menurut lelaki ini, anaknya yang berusia tujuh tahun itu pada awalnya menya.ngka makanan tersebut adalah mee goreng. Kanak-kanak ini kemudian membawa bungkusan makanan tersebut pulang ke rumah dan alangkah terkejutnya si bapa ini apabila melihat sebenarnya itu adalah mi segera dan bukannya mee goreng

Dalam video tersebut, lelaki ini turut mempersoalkan harga dan kuantiti makanan yang dijual itu. Adakah ianya berbaIoi untuk dibeli ataupun ti.dak. Jika dilihat daripada video tersebut, kuantiti mi segera goreng tersebut terlalu sedikit dan ti.dak padan dengan harga yang dijual. Dah lah sikit, tak ada bahan pula tu. Tambah lelaki ini lagi, nasib baik lah dia ada menyediakan bekalan makanan untuk anaknya.

See also  Bahagian 3- Kisah benar Perjuangan dan harapan Ibu demi ilmu anak

 

Menjengah ke ruangan komen, kebanyakan netizen memaklumkan bahawa pihak pengurusan kantin sekolah sepatutnya tidak dibenarkan menjual mi segera kerana ianya ti.dak baik untuk kesihatan kanak-kanak.

 

Malah, tidak kurang juga ada yang memberi cadangan kepada lelaki ini supaya melaporkan kepada pihak sekolah berhubung lsu tersebut.

See also  Pengecualian Cukai Jalan untuk ibubapa@penjaga OKU

 

 

Penafian

Pihak BicaraMinda tidak bertanggungjawab terhadap komentar  yang diutarakan melalui Tajuk " Bapa PersoaI Kantin Sekolah JuaI Mee Segera Goreng ‘Bodoh’, Kosong Apa Pun Tak Ada! " di laman  ini. Ia adalah pandangan peribadi pengomentar dan tidak semestinya menggambarkan pendirian sidang redaksi kami. Segala risiko akibat komen yang disiarkan menjadi tanggungjawab pengomentar sendiri.

Our Visitor

156137
Users Today : 927
Users Yesterday : 2819
Users Last 7 days : 24532
Users Last 30 days : 79961
Users This Month : 49862
Users This Year : 156136
Total Users : 156137
Views Today : 1686
Views Yesterday : 4305
Views Last 7 days : 37198
Views Last 30 days : 123240
Views This Month : 76517
Views This Year : 238907
Total views : 238908
Who's Online : 5
Your IP Address : 34.236.192.4
Server Time : 2022-08-18
0Shares