DIKEMASKINI] Akibat video sekerat wanita minta perlahankan azan tidak benar

[DIKEMASKINI] Akibat video sekerat wanita minta perlahankan azan tidak benar

 

pensyarah meminta supaya bacaan al-Quran sewaktu Asar diperlahankan kerana pada maktu itu wanita berkenaan perlu mengendalikan kelas secara dalam talian.

Kisah sebenar yang dikongsikan individu berkenaan pada Sabtu.

Video ini pun hanya diambil sekerat dan sebelah pihak sahaja…jaga-jaga jari jemari yang menaip penuh hendak minta ampun kalau jatuh fitnah.

SHAH ALAM – Seorang individu tampil menceritakan kejadian sebenar berhubung video tular membabitkan seorang wanita yang datang ke surau didakwa untuk meminta memperlahankan bunyi pembesar suara waktu  Asar.

See also  Warga emas diajak solat jemaah sebelum ditinggalkan di surau

Info Sains Teknologi dan Kesihatan

Menurut laman Facebook Penang Kini, dakwaan tular kononnya wanita datang ke surau kawasan Tanjung kerana azan kuat adalah tidak benar.

 

“Silap info rasanya tuan-tuan, puan-puan. Video ini pun hanya diambil sekerat dan sebelah pihak sahaja…jaga-jaga jari jemari yang menaip penuh hendak minta ampun kalau jatuh fitnah.

 

“Saya berjiran dengan cikgu ini. Tahulah serba sedikit cerita ini. Perkara ini sudah lama. Cuma video ini baru dirakam,” katanya.

 

Menurut perkongsian tersebut, bukannya azan yang diminta untuk diperlahankan tetapi wanita berkenaan yang merupakan pensyarah meminta supaya bacaan al-Quran sewaktu Asar diperlahankan kerana pada maktu itu wanita berkenaan perlu mengendalikan kelas secara dalam talian.

See also  {Video}Mat Ju mahir ubahsuai motosikal redah banjir

 

“Rumah dia tidak jauh dari surau dan dia duduk di rumah ini dekat 35 tahun.

 

“Rumah cikgu ini beli dekat sahaja dengan surau satu minit pun tidak sampai dengan berjalan kaki,” kata perkongsian tersebut.

 

Menurut perkongsian itu lagi, sewaktu kejadian, bacaan al-Quran yang dipasang di surau berkenaan dipasang secara maksimum.

See also  Bayi dalam kotak ditemui di pintu pagar surau

“Sebelum ini tidak ada masalah, cuma sewaktu kejadian itu sahaja yang menjadi masalah disebabkan cikgu ini bekerja,” katanya.

Penafian

Pihak BicaraMinda tidak bertanggungjawab terhadap komentar  yang diutarakan melalui Tajuk " DIKEMASKINI] Akibat video sekerat wanita minta perlahankan azan tidak benar " di laman  ini. Ia adalah pandangan peribadi pengomentar dan tidak semestinya menggambarkan pendirian sidang redaksi kami. Segala risiko akibat komen yang disiarkan menjadi tanggungjawab pengomentar sendiri.

Our Visitor

363499
Users Today : 118
Users Yesterday : 1520
Users Last 7 days : 10394
Users Last 30 days : 65849
Users This Month : 52517
Users This Year : 363498
Total Users : 363499
Views Today : 146
Views Yesterday : 2349
Views Last 7 days : 16072
Views Last 30 days : 101612
Views This Month : 81411
Views This Year : 560477
Total views : 560478
Who's Online : 11
Your IP Address : 44.192.38.248
Server Time : 2022-11-27
0Shares