Netizen ditipu warga emas dakwa ditinggal di rumah orang tua

Netizen ditipu warga emas dakwa ditinggal di rumah orang tua

 

PETALING JAYA – Kisah seorang warga emas yang sebelum ini didakwa dibiarkan di pusat jagaan orang tua sebelum ini selesai selepas anaknya tampil membuat kenyataan di laman Facebook.

Info Sains Teknologi dan Kesihatan

Menerusi perkongsian anaknya yang dikenali Normala Shamsuddin, dia memaklumkan bahawa warga emas yang muncul di kaca televisyen tersebut merupakan ibu mertuanya.

.

“Untuk makluman semua, bukan anak-anak yang buang dia dari keluarga, tetapi dia yang buang anak-anaknya sejak kecil lagi. Semenjak berpisah dengan ayah, dia langsung tidak ambil tahu mengenai anak-anaknya.

See also  Lapangan AntaraBangsa Pahang Pacu Ekonomi Pantai Timur

.

“Dia juga mempunyai banyak wang dan bukan hidup susah. Dia juga mempunyai rumah sendiri, tetapi semua anak dan menantu adalah orang yang dia tidak suka,” jelasnya dalam kenyataan di Facebook semalam.

.

Normala menambah, suaminya adalah anak yang selalu dihina oleh warga emas tersebut kerana miskin dan juga orang susah.

.

Katanya, ketika ibu mertuanya meninggalkan suami, anak-anaknya masih kecil dan suaminya jugalah yang menguruskan mereka semua.

.

“Bukan mahu buka pekung di dada, tetapi kenyataan harus dibetulkan. Orang luar yang tidak tahu kisah ini memang akan kesian kerana itu lumrah untuk berasa kesian terhadap warga emas.

See also  Masalah Feri Pulau Pinang di Limbungan Bagan Dalam

.

“Jadi, jangan terlalu awal beri hukuman atau membuat spekulasi bila anda tidak tahu cerita sebenar,” katanya lagi.

.

Seorang pengguna Twitter, @munyraz, berkata, lain orang, lain pengalaman hidupnya. Kenyataannya, perkara sebegini ada terjadi. Keluarga yang toksik juga wujud di sekeliling kita.

.

“Ini juga adalah sebagai peringatan untuk kita melayan anak-anak dengan baik. Tidak dinafikan ada ibu bapa berkata anak mereka menyusahkan sehingga dewasa kelak anak mereka hilang rasa hormat kepada ibu bapanya kerana emosi terganggu,” ciap @livelyeffa. – K! ONLINE.

See also  'Raya ATM' mudahkan penukaran duit raya

.

Oleh IZZATUL ‘AIN AZMAN

9 Mei 2021, 11:54 am

Gambar media sosial

 

#Kosmo

Penafian

Pihak BicaraMinda tidak bertanggungjawab terhadap komentar  yang diutarakan melalui Tajuk " Netizen ditipu warga emas dakwa ditinggal di rumah orang tua " di laman  ini. Ia adalah pandangan peribadi pengomentar dan tidak semestinya menggambarkan pendirian sidang redaksi kami. Segala risiko akibat komen yang disiarkan menjadi tanggungjawab pengomentar sendiri.

Our Visitor

149812
Users Today : 1419
Users Yesterday : 4842
Users Last 7 days : 22314
Users Last 30 days : 79534
Users This Month : 43537
Users This Year : 149811
Total Users : 149812
Views Today : 1952
Views Yesterday : 7229
Views Last 7 days : 33617
Views Last 30 days : 121777
Views This Month : 66368
Views This Year : 228758
Total views : 228759
Who's Online : 20
Your IP Address : 44.200.171.74
Server Time : 2022-08-16
0Shares