Cekalnya Setahun Pak long Menginap dalam kotak kayu kerana

Sedih sayu sangat masa jumpa Pak Long ni di bawah Flyover highway Borr, tepi pejabat pos lama Bagan Dalam, Butterworth.

Info Sains Teknologi dan Kesihatan

Sudah lebih setahun Pak Long duduk disini terkesan akibat dgn covid 19, Pak long ni hanya bergantung hidup dengan mengutip besi² di tong sampah dan paling sedih kadang² terpaksa kutip makan untuk dimakan..

Pak long ni berasal dari Mergong Alor Setar,  nak balik tetapi tak boleh sebab motosikal rosak dan masih dlm pkp,  jadi pak long ni terpaksa berteduh di didalam kotak kayu yang di buat sendiri.

See also  [Video Penyeludup]Batalkan saja subsidi minyak masak dan ganti dengan bantuan tunai B40

Tadi saya keluarkan sedikit modal untuk repair apa yang patut motosikal Pak Long ni, beliau kelihatan menintis air mata dan berkali² ucap terima kasih.

Alangkah baik  yang mampu dan ada rezeki lebih  tolong tengok tengok kan Pak Lng ni, pi kat Bagan tu ada dia kat situ.

See also  Dimana Nor Afiqah, sila hubungi keluarga segera

Syukur Allah rezekikan saya untuk dapat menolong Pak Long ni walaupun tak seberapa tapi jelas terpancar kesyukuran di riak muka Pak Long ni.

 

Kepada yang terkandas tayar pecah atau motosikal rosak tepi jalan boleh  hubungi mekanik ni, bagus servis terbaik harga pun tak mahal 0124782665.

See also  Remaja 17 tahun ditahan bantu siasatan penemuan mayat bayi di tong sampah

 

Kredit : FB Mohd Mustaqim Mus

Penafian

Pihak BicaraMinda tidak bertanggungjawab terhadap komentar  yang diutarakan melalui Tajuk " Cekalnya Setahun Pak long Menginap dalam kotak kayu kerana " di laman  ini. Ia adalah pandangan peribadi pengomentar dan tidak semestinya menggambarkan pendirian sidang redaksi kami. Segala risiko akibat komen yang disiarkan menjadi tanggungjawab pengomentar sendiri.

Our Visitor

376398
Users Today : 1932
Users Yesterday : 1470
Users Last 7 days : 16498
Users Last 30 days : 61887
Users This Month : 3402
Users This Year : 376397
Total Users : 376398
Views Today : 2879
Views Yesterday : 2277
Views Last 7 days : 24880
Views Last 30 days : 95509
Views This Month : 5156
Views This Year : 579850
Total views : 579851
Who's Online : 13
Your IP Address : 44.210.77.106
Server Time : 2022-12-02
0Shares