Wanita terkilan terima bungkusan koyak, telefon pintar dibeli secara ‘online’ untuk kegunaan PdPR anak lesap

Wanita terkilan terima bungkusan koyak, telefon pintar dibeli secara ‘online’ untuk kegunaan PdPR anak lesap

Umum sedia tahu ketika Perintah Kawalan Pergerakan (PKP), kebanyakkan urusan jual beli secara langsung tidak dibenarkan.

Info Sains Teknologi dan Kesihatan

Jadi, pembelian secara atas talian menjadi satu-satunya pilihan sebahagian besar rakyat Malaysia untuk mendapatkan barang keperluan.

 

Namun, ada sahaja laporan berkenaan kecuaian pihak kurier seperti barang yang di beli hilang ketika diterima oleh pembeli.

 

Menerusi perkongsian dari seorang pengguna Facebook dikenali sebagai Julie Anne, dia memaklumkan telefon pintar yang dibeli menerusi atas talian untuk kegunaan Pengajaran dan Pembelajaran di Rumah (PdPR) anaknya hilang semasa bungkusan dibuka.

See also  video@Curi barang oven atau pekerja sedang selamatkan barang Maidin

Secara kebetulan, suaminya meminta untuk merakam video ketika mereka membuka bungkusan tersebut. Hal ini berikutan mereka mulai berasa curiga kerana terdapat kesan koyakan di bungkusan barang yang dibeli.

 

Ia sebagai salah satu bentuk persediaan untuk membuat laporan andai apa yang mereka khuatirkan terjadi.

 

Selepas dibuka, mereka hanya menerima alat pengecas, kabel dan casing phone sahaja dan telefon pintar yang dibeli tiada dalam kotak berkenaan.

 

Pengguna Facebook itu mengakui sudah membuat aduan kepada pihak aplikasi jualan atas talian tersebut dan meminta duit mereka dikembalikan diatas kecuaian berkenaan.

See also  Rakaman CCTV kes curi tabung Anak-anak Yatim Baling

 

Selain itu, Julie Anne turut menyertakan sekali gambar keadaan bungkusan yang diterima olehnya. Jelas terdapat kesan koyakan dan dibalut semula oleh pihak tertentu.

Dia juga menunjukkan rekod penerimaan bungkusan telefon pintar yang dibeli bermula dari pihak pembeli hingga sampai ke tangannya.

 

Pengguna Facobook itu meluahkan rasa kesal terhadap penghantaran pihak kurier sehingga barang yang dibeli dicuri oleh individu tidak bertanggungjawab.

 

Boleh jadi pihak tersebut tergolong dari pekerja syarikat berkenaan kerana mereka menerima bungkusan yang telah koyak.

 

Dia berharap agak pihak kurier akan memperbaiki mutu penghantaran kerana sudah banyak kali mendengar cerita berkenaan kehilangan barang ketika proses penghantaran walaupun perkara tersebut kali pertama dialami olehnya.

See also  Notis Tular: MOTOSIKAL WEW9854 MILIK OKU BISU & PEKAK DICURI

 

Sumber: ohmymedia & Facebook Julie Anne

Penafian

Pihak BicaraMinda tidak bertanggungjawab terhadap komentar  yang diutarakan melalui Tajuk " Wanita terkilan terima bungkusan koyak, telefon pintar dibeli secara ‘online’ untuk kegunaan PdPR anak lesap " di laman  ini. Ia adalah pandangan peribadi pengomentar dan tidak semestinya menggambarkan pendirian sidang redaksi kami. Segala risiko akibat komen yang disiarkan menjadi tanggungjawab pengomentar sendiri.

Our Visitor

149759
Users Today : 1366
Users Yesterday : 4842
Users Last 7 days : 22261
Users Last 30 days : 79481
Users This Month : 43484
Users This Year : 149758
Total Users : 149759
Views Today : 1890
Views Yesterday : 7229
Views Last 7 days : 33555
Views Last 30 days : 121715
Views This Month : 66306
Views This Year : 228696
Total views : 228697
Who's Online : 34
Your IP Address : 44.200.171.74
Server Time : 2022-08-16
0Shares