7 kaedah jana pendapatan dengan Tapak WordPress

WordPress ialah aplikasi pembangun laman web dan sistem pengurusan kandungan yang paling popular di dunia.

 

 

Satu sebab WordPress begitu popular ialah ia membolehkan pengguna mencipta hampir semua jenis tapak; dan dengan beribu-ribu tema dan pemalam untuk membantu anda bermula, anda boleh menjana wang dengan tapak web WordPress anda dalam apa jua cara yang anda boleh bayangkan.

Bagaimana Anda Boleh Menjana Wang Dengan WordPress?

Kos sangat rendah serta memiliki pelbagai tema menarik dan ribuan pemalam (plugin) untuk menjadikan laman sesawang sebagai ladang menuai hasil.

Walau apa pun matlamat anda, tapak WordPress anda boleh membuka pintu kepada pasaran global kemungkinan untuk membuat wang dengan WordPress dengan 7 idea berikut.

1.) Jual Kemahiran WordPress Anda
Kemahiran anda memasang dan mentadbir WordPress boleh dimanfaatkan dengan menawarkan perkhidmatan kepakaran dengan upah.
Antaranya yang boleh ditawarkan ialah:

See also  [Video] Rayuan Mohon pulangkan wang peruntukan makanan calon SPM SMK PUCHONG PERDANA 

1) Memasang tema dan pemalam WordPress

2) Merekabentuk tapak WordPress

2.1) Memberi tunjuk ajar teknik menyediakan tapak WordPress.

2.2) Mencipta tutorial atau artikel dan video “bagaimana” di WordPress

3 ) Promosi Produk di Laman WordPress

3.1) Tapak WordPress anda boleh menjadi kedai dalam talian untuk menjual barangan fizikal atau digital. Produk daripada e-buku dan imej digital kepada kemeja-T, pakaian dan elektronik boleh dipasarkan daripada tapak anda menggunakan pemalam eCommerce percuma , seperti WooCommerce dan Muat Turun Digital Mudah.

3.2) Perkhidmatan mencetak dan penghantaran

4.) Perniagaan Perkhidmatan Bebas

4.1) Jurugambar, pereka bentuk, penulis bebas dan bidang kemahiran kreatif lain boleh membina blog maklumat profesional masing-masing.

4.) Perunding Pemasaran Produk
Menyediakan perkhidmatan pemasaran produk merupakan antara bidang yang wajar diambil peluang.

5.) Menawarkan Keahlian dan Langganan

See also  Ringgit terus lemah 4.63 setiap 1USD

Tapak keahlian menjadikan kandungan hanya tersedia untuk ahli berbayar, atau melalui pelbagai pelan langganan.
Anda boleh menyediakan kandungan berharga yang tidak ditemui di tempat lain, seperti informasi eksklusif tentang pemakanan, kesihatan, teknik teknik tertentu

6.) Kandungan Hos daripada Orang Lain
Satu lagi cara untuk membuat wang dengan WordPress ialah menyediakan ruang untuk orang lain menyiarkan kandungan. Hos pengiklanan daripada penaja ahli gabungan (atau melalui perkhidmatan seperti Google AdSense), atau buat direktori atau tapak pengiklanan terperingkat yang mengenakan bayaran kepada pengguna untuk menyiarkan penyenaraian. Buat forum atau rangkaian sosial khusus khusus menggunakan pemalam WordPress seperti BuddyPress, dan kenakan yuran keahlian.

7.) Menawarkan Kursus
Jika anda mempunyai kemahiran untuk dikongsi, pertimbangkan untuk membuat kursus atau tutorial dalam talian dan menyiarkannya ke tapak WordPress anda. Kursus boleh dijual sebagai produk yang boleh dimuat turun atau ditawarkan melalui langganan dan keahlian ke tapak anda.

See also  Dialog di kaunter Tabung Haji kerana kesempitan duit

Sesetengah tema WordPress direka bentuk dengan mengambil kira e-pembelajaran, dan pemalam premium seperti LearnDash dan WPCourseware mempunyai semua alatan yang anda perlukan untuk menjadikan tapak WordPress anda sebagai bilik darjah.

Sama ada anda menjana wang dari blog, menawarkan kursus dalam talian, atau memulakan laman web eCommerce anda sendiri, terdapat banyak cara untuk menjana pendapatan melalui WordPress.

 

Info Sains Teknologi dan Kesihatan

Penafian

Pihak BicaraMinda tidak bertanggungjawab terhadap komentar  yang diutarakan melalui Tajuk " 7 kaedah jana pendapatan dengan Tapak WordPress " di laman  ini. Ia adalah pandangan peribadi pengomentar dan tidak semestinya menggambarkan pendirian sidang redaksi kami. Segala risiko akibat komen yang disiarkan menjadi tanggungjawab pengomentar sendiri.

Our Visitor

363636
Users Today : 255
Users Yesterday : 1520
Users Last 7 days : 10531
Users Last 30 days : 65986
Users This Month : 52654
Users This Year : 363635
Total Users : 363636
Views Today : 332
Views Yesterday : 2349
Views Last 7 days : 16258
Views Last 30 days : 101798
Views This Month : 81597
Views This Year : 560663
Total views : 560664
Who's Online : 15
Your IP Address : 44.192.38.248
Server Time : 2022-11-27
0Shares