7 kaedah jana pendapatan dengan Tapak WordPress

WordPress ialah aplikasi pembangun laman web dan sistem pengurusan kandungan yang paling popular di dunia.

 

 

Satu sebab WordPress begitu popular ialah ia membolehkan pengguna mencipta hampir semua jenis tapak; dan dengan beribu-ribu tema dan pemalam untuk membantu anda bermula, anda boleh menjana wang dengan tapak web WordPress anda dalam apa jua cara yang anda boleh bayangkan.

Bagaimana Anda Boleh Menjana Wang Dengan WordPress?

Kos sangat rendah serta memiliki pelbagai tema menarik dan ribuan pemalam (plugin) untuk menjadikan laman sesawang sebagai ladang menuai hasil.

Walau apa pun matlamat anda, tapak WordPress anda boleh membuka pintu kepada pasaran global kemungkinan untuk membuat wang dengan WordPress dengan 7 idea berikut.

1.) Jual Kemahiran WordPress Anda
Kemahiran anda memasang dan mentadbir WordPress boleh dimanfaatkan dengan menawarkan perkhidmatan kepakaran dengan upah.
Antaranya yang boleh ditawarkan ialah:

See also  Radiasi Gelombang 5G menjadi kegusaran ramai kesan kepada kesihatan

1) Memasang tema dan pemalam WordPress

2) Merekabentuk tapak WordPress

2.1) Memberi tunjuk ajar teknik menyediakan tapak WordPress.

2.2) Mencipta tutorial atau artikel dan video “bagaimana” di WordPress

3 ) Promosi Produk di Laman WordPress

3.1) Tapak WordPress anda boleh menjadi kedai dalam talian untuk menjual barangan fizikal atau digital. Produk daripada e-buku dan imej digital kepada kemeja-T, pakaian dan elektronik boleh dipasarkan daripada tapak anda menggunakan pemalam eCommerce percuma , seperti WooCommerce dan Muat Turun Digital Mudah.

3.2) Perkhidmatan mencetak dan penghantaran

4.) Perniagaan Perkhidmatan Bebas

4.1) Jurugambar, pereka bentuk, penulis bebas dan bidang kemahiran kreatif lain boleh membina blog maklumat profesional masing-masing.

4.) Perunding Pemasaran Produk
Menyediakan perkhidmatan pemasaran produk merupakan antara bidang yang wajar diambil peluang.

5.) Menawarkan Keahlian dan Langganan

See also  Memahami Sains Petir Penting untuk keselamatan harta dan nyawa

Tapak keahlian menjadikan kandungan hanya tersedia untuk ahli berbayar, atau melalui pelbagai pelan langganan.
Anda boleh menyediakan kandungan berharga yang tidak ditemui di tempat lain, seperti informasi eksklusif tentang pemakanan, kesihatan, teknik teknik tertentu

6.) Kandungan Hos daripada Orang Lain
Satu lagi cara untuk membuat wang dengan WordPress ialah menyediakan ruang untuk orang lain menyiarkan kandungan. Hos pengiklanan daripada penaja ahli gabungan (atau melalui perkhidmatan seperti Google AdSense), atau buat direktori atau tapak pengiklanan terperingkat yang mengenakan bayaran kepada pengguna untuk menyiarkan penyenaraian. Buat forum atau rangkaian sosial khusus khusus menggunakan pemalam WordPress seperti BuddyPress, dan kenakan yuran keahlian.

7.) Menawarkan Kursus
Jika anda mempunyai kemahiran untuk dikongsi, pertimbangkan untuk membuat kursus atau tutorial dalam talian dan menyiarkannya ke tapak WordPress anda. Kursus boleh dijual sebagai produk yang boleh dimuat turun atau ditawarkan melalui langganan dan keahlian ke tapak anda.

See also  30 April 1993 Jaringan WWW awam pertama dilancarkan

Sesetengah tema WordPress direka bentuk dengan mengambil kira e-pembelajaran, dan pemalam premium seperti LearnDash dan WPCourseware mempunyai semua alatan yang anda perlukan untuk menjadikan tapak WordPress anda sebagai bilik darjah.

Sama ada anda menjana wang dari blog, menawarkan kursus dalam talian, atau memulakan laman web eCommerce anda sendiri, terdapat banyak cara untuk menjana pendapatan melalui WordPress.

 

Info Sains Teknologi dan Kesihatan

Penafian

Pihak BicaraMinda tidak bertanggungjawab terhadap komentar  yang diutarakan melalui Tajuk " 7 kaedah jana pendapatan dengan Tapak WordPress " di laman  ini. Ia adalah pandangan peribadi pengomentar dan tidak semestinya menggambarkan pendirian sidang redaksi kami. Segala risiko akibat komen yang disiarkan menjadi tanggungjawab pengomentar sendiri.

Our Visitor

155721
Users Today : 511
Users Yesterday : 2819
Users Last 7 days : 24116
Users Last 30 days : 79545
Users This Month : 49446
Users This Year : 155720
Total Users : 155721
Views Today : 849
Views Yesterday : 4305
Views Last 7 days : 36361
Views Last 30 days : 122403
Views This Month : 75680
Views This Year : 238070
Total views : 238071
Who's Online : 6
Your IP Address : 3.238.252.196
Server Time : 2022-08-18
0Shares