7 teknik menjana pendapatan dengan WordPress

WordPress ialah aplikasi pembangun laman web dan sistem pengurusan kandungan yang paling popular di dunia.

Info Sains Teknologi dan Kesihatan

Satu sebab WordPress begitu popular ialah ia membolehkan pengguna mencipta sendiri hampir semua jenis tapak; dan dengan beribu-ribu tema dan pemalam untuk menjana menjana wang sendiri.

Kos sangat rendah serta memiliki pelbagai tema menarik dan ribuan pemalam (plugin) untuk menjadikan laman sesawang sebagai ladang menuai hasil.

Walau apa pun matlamat anda, tapak WordPress anda boleh membuka pintu kepada pasaran global kemungkinan untuk membuat wang dengan WordPress dengan 7 idea berikut.

Kemahiran anda memasang dan mentadbir WordPress boleh dimanfaatkan dengan menawarkan perkhidmatan kepakaran dengan upah.

Antaranya yang boleh ditawarkan ialah:

1) Memasang tema dan pemalam WordPress

2) Merekabentuk tapak WordPress

2.1) Memberi tunjuk ajar teknik menyediakan tapak WordPress.

See also  Perkhidmatan Whatsapp sedang mengalami Gangguan seluruh dunia

2.2) Mencipta tutorial atau artikel dan video “bagaimana” di WordPress

3 ) Promosi Produk di Laman WordPress

3.1) Tapak WordPress anda boleh menjadi kedai dalam talian untuk menjual barangan fizikal atau digital. Produk daripada e-buku dan imej digital kepada kemeja-T, pakaian dan elektronik boleh dipasarkan daripada tapak anda menggunakan pemalam eCommerce percuma , seperti WooCommerce dan Muat Turun Digital Mudah.

3.2) Perkhidmatan mencetak dan penghantaran

4.) Perniagaan Perkhidmatan Bebas

4.1) Jurugambar, pereka bentuk, penulis bebas dan bidang kemahiran kreatif lain boleh membina blog maklumat profesional masing-masing.

4.) Perunding Pemasaran Produk
Menyediakan perkhidmatan pemasaran produk merupakan antara bidang yang wajar diambil peluang.

5.) Menawarkan Keahlian dan Langganan

Tapak keahlian menjadikan kandungan hanya tersedia untuk ahli berbayar, atau melalui pelbagai pelan langganan.
Anda boleh menyediakan kandungan berharga yang tidak ditemui di tempat lain, seperti informasi eksklusif tentang pemakanan, kesihatan, teknik teknik tertentu

See also  Tiba tiba lampu bateri menyala?

6.) Kandungan Hos daripada Orang Lain
Satu lagi cara untuk membuat wang dengan WordPress ialah menyediakan ruang untuk orang lain menyiarkan kandungan. Hos pengiklanan daripada penaja ahli gabungan (atau melalui perkhidmatan seperti Google AdSense), atau buat direktori atau tapak pengiklanan terperingkat yang mengenakan bayaran kepada pengguna untuk menyiarkan penyenaraian. Buat forum atau rangkaian sosial khusus khusus menggunakan pemalam WordPress seperti BuddyPress, dan kenakan yuran keahlian.

7.) Menawarkan Kursus
Jika anda mempunyai kemahiran untuk dikongsi, pertimbangkan untuk membuat kursus atau tutorial dalam talian dan menyiarkannya ke tapak WordPress anda. Kursus boleh dijual sebagai produk yang boleh dimuat turun atau ditawarkan melalui langganan dan keahlian ke tapak anda.

See also  Tema Hari Guru 16 Mei 1995-2022

Sesetengah tema WordPress direka bentuk dengan mengambil kira e-pembelajaran, dan pemalam premium seperti LearnDash dan WPCourseware mempunyai semua alatan yang anda perlukan untuk menjadikan tapak WordPress anda sebagai bilik darjah.

Sama ada anda menjana wang dari blog, menawarkan kursus dalam talian, atau memulakan laman web eCommerce anda sendiri, terdapat banyak cara untuk menjana pendapatan melalui WordPress.

Penafian

Pihak BicaraMinda tidak bertanggungjawab terhadap komentarĀ  yang diutarakan melalui Tajuk " 7 teknik menjana pendapatan dengan WordPress " di lamanĀ  ini. Ia adalah pandangan peribadi pengomentar dan tidak semestinya menggambarkan pendirian sidang redaksi kami. Segala risiko akibat komen yang disiarkan menjadi tanggungjawab pengomentar sendiri.

Our Visitor

378268
Users Today : 1863
Users Yesterday : 1939
Users Last 7 days : 16407
Users Last 30 days : 61658
Users This Month : 5272
Users This Year : 378267
Total Users : 378268
Views Today : 2557
Views Yesterday : 2888
Views Last 7 days : 24434
Views Last 30 days : 94686
Views This Month : 7722
Views This Year : 582416
Total views : 582417
Who's Online : 16
Your IP Address : 35.172.224.102
Server Time : 2022-12-03
0Shares