Khasiat dalam nangka mengurangkan risiko anda untuk beberapa masalah kesihatan, termasuk:


1) Sembelit . Nangka ialah sumber serat yang baik, jadi ia boleh membantu anda berasa lebih kenyang lebih lama dan membantu memastikan pergerakan sisa penghadaman lancar didalam kolon.

2) Ulser . Nangka boleh membantu merawat keradangan dalam usus. Usus yang sihat akan menstabilkan tekanan darah dan penyerapan nutrisi pada tahap optima.

3) Diabetes. Kehadiran fiber tinggi dalam buah nangka memperlahankan penyerapan gula. Ini bermakna gula darah anda tidak akan meningkat dengan pantas. Satu kajian mendapati bahawa ekstrak nangka memudahkan penghidap diabetes mengawal gula darah mereka.

4) Darah tinggi . Potassium dalam nangka penting untuk memulihkan fleksibiliti salur darah. Salur darah keras tidak fleksibel adalah antara punca tekana darah meningkat.

5) Awet muda . Jumlah vitamin C yang tinggi dalam nangka memberi kesegaran kulit .

6) Kanser. Bahan aktif Phytonutrients dalam nangka ialah anti oksidan kuat untuk menghalang pembentukan sel kanser.

Penafian

Pihak BicaraMinda tidak bertanggungjawab terhadap komentarĀ  yang diutarakan melalui Tajuk " Buah Nangka berkesan untuk awet muda " di lamanĀ  ini. Ia adalah pandangan peribadi pengomentar dan tidak semestinya menggambarkan pendirian sidang redaksi kami. Segala risiko akibat komen yang disiarkan menjadi tanggungjawab pengomentar sendiri.

By

0Shares