Sebagaimana laporan Arab News, laman web rasmi tempahan tiket dan pakej kemudahan FIFA 2022 di Qatar, Winterhill Hospitality tidak menyenaraikan ‘Israel’ sebagai ‘negara’ dalam sistem mereka.Maka rakyat Israel yang ingin menonton perlawanan di Stadium perlu membeli tiket atas nama negara ‘Palestin’.

Winterhill Hospitality ialah sebuah syarikat berpengkalan di Hong Kong yang diberi hak rasmi oleh Persekutuan Bola Sepak Antarabangsa (FIFA) untuk menjual pakej hospitaliti eksklusif termasuk jualan tiket perlawanan FIFA Piala Dunia Qatar 2022.

Orang ramai boleh membuat tempahan tiket FIFA Piala Dunia Qatar 2022 termasuk melanggan kemudahan atau hospitaliti yang ditawarkan melalui hospitality.fifa.

Sumber Arab News

Penafian

Pihak BicaraMinda tidak bertanggungjawab terhadap komentar  yang diutarakan melalui Tajuk " Rakyat Israel Perlu Beli Tiket Piala Dunia Qatar Atas Nama 'Palestin' " di laman  ini. Ia adalah pandangan peribadi pengomentar dan tidak semestinya menggambarkan pendirian sidang redaksi kami. Segala risiko akibat komen yang disiarkan menjadi tanggungjawab pengomentar sendiri.

By Bicara Minda

Lulusan Kejuruteraan Elektrik Universiti Malaya 1991 Aktif menulis blog alhadi.my

0Shares