Diperhatikan masalah wang pencarum lesap dari bank berlaku semakin kerap sejak PRU 14 2018.


Apakah ini ada kaitannya dengan ketumpulan agensi agensi dibawah kerajaan yang dibentuk melalui PRU 14 berkenaan dalam memerangi jenayah mencuri wang dari akaun bank.Situasi ini pastinya menggusar ramai pemilik akaun di pelbagai bank. Wang mereka tiba tiba dikesan telah tiada dalam akaun.
Pastinya pemegang akaun akan menuntut pihak bank menggantikan kembali wang mereka.Namun maklumat yang diterima dari pihak Bank menambahkan lagi kelam kabut.

Pihak bank diberitakan mengambil berpendirian hanya bertanggungjawab menggantikan wang dalam kes bank mengalami bankrup sahaja.

Sudah sampai masanya pemegang akaun memikirkan kaedah penyimpanan wang yang lebih terjamin berbanding dengan institusi perbankan hari ini.

Pengurusan kebanyakan bank didapati bertindak sambil lewa tidak mengutamakan jaminan keselamatan simpanan pelanggan mereka.

Penafian

Pihak BicaraMinda tidak bertanggungjawab terhadap komentarĀ  yang diutarakan melalui Tajuk " Kejadian wang hilang dari bank sudah kritikal " di lamanĀ  ini. Ia adalah pandangan peribadi pengomentar dan tidak semestinya menggambarkan pendirian sidang redaksi kami. Segala risiko akibat komen yang disiarkan menjadi tanggungjawab pengomentar sendiri.

By Bicara Minda

Lulusan Kejuruteraan Elektrik Universiti Malaya 1991 Aktif menulis blog alhadi.my

0Shares