Kisah ketibaan Datuk Seri Najib di Penjara Kajang mencetuskan suasana hiba dikalangan warden penjara.

Ramai juga mata tiba tiba seperti masuk habuk

Dimaklumkan berberapa kakitangan agak berdebar Penjara Kajang sementara menanti ketibaan kenderaan yang membawa Datuk Seri Najib .


Sebaik sahaja tiba diperkarangan Penjara Kajang, Datuk Seri Najib keluar dari kereta dengan raut wajah tenang, menyebabkan ramai dikalangan warden berasa sebak dan sebagainya tidak dapat menahan pilu sehingga ada yang mengalirkan air mata melihat riak wajah Perdana Menteri ke 6 itu tersenyum tenang sebagai seorang banduan.Datuk Seri Najib kemudian tanpa banyak soal melalui semua proses pendaftaran masuk sebagaimana perlu diikuti oleh setiap banduan.

Beliau kekal tenang sahaja sehingga dibawa ke sel.

Sikap DSN tak banyak kerenah tak ada isu, beliau turuti satu persatu dengan ketenangan dan jelas nampak senyuman walaupun terselindung disebalik mask, sehinggalah dibawa kepada sel.Gambar keceriaan Datuk Seri Najib yang hadir pembicaraan 1MDB pada 25 hb 2022
Keluarga Datuk Seri Najib memaklumkan dia sedang menyesuaikan diri dengan suasana penjara.


Datuk Seri Najib sempat melambai tangan kepada hadirin diperkarangan mahkamah

Walaupun ramai kawan-kawan Datuk Seri Najib telah menjauhkan diri , ianya sedikit pun tidak menjejaskan ketenangan dan ketabahan beliau.

Sebagaimana firman Allah SWT yang bermaksud: “Allah tidak membebani seseorang melainkan sesuai dengan kesanggupannya” (Surah Al Baqarah , ayat 286).

Ramai yang melompat kegembiraan terkinja-kinja menyambut hukuman keatas Datuk Seri Najib.

Bergembira diatas Musibah menimpa saudara muslim

“Janganlah engkau menampakkan kegembiraan kerana musibah yang menimpa saudaramu. Kerana jika demikian, Allah akan merahmatinya dan malah memberimu musibah.” (HR. Tirmidzi No. 2506Cerita Asal dari FaceBook Mohd Fadzil

Penafian

Pihak BicaraMinda tidak bertanggungjawab terhadap komentar  yang diutarakan melalui Tajuk " Warden Penjara Sebak Sambut kehadiran Datuk Seri Najib " di laman  ini. Ia adalah pandangan peribadi pengomentar dan tidak semestinya menggambarkan pendirian sidang redaksi kami. Segala risiko akibat komen yang disiarkan menjadi tanggungjawab pengomentar sendiri.

By Bicara Minda

Lulusan Kejuruteraan Elektrik Universiti Malaya 1991 Aktif menulis blog alhadi.my

0Shares