Saban hari sejak era internet dial up lagi isu kelajuan internet memang menjadi topik hangat perbualan dikalangan rakyat.

Antara rungutan penggunaDari zaman kelajuan 14.4k hingga kepada era kelakuan 1 gigabit persaat , masaalah kelajuan tiada penghujungnya.Kewujudan universiti menjalankan kajian serta badan penguatkuasaan khusus untuk perkhidmatan jalur lebar seperti tiada memberi faedah kearah memperbaiki masalah kelajuan internet.Rangkaian Gentian Fiber juga indah khabar dari rupa. Gangguan kelajuan sentiasa berlaku.


Sebagaimana dilaporkan oleh Bernama,satu penyedia perkhidmatan internet sebuah syarikat berkaitan kerajaan tampil dengan kenyataan meletakkan kesalahan internet perlahan disebabkan pengguna tidak memiliki pengetahuan kaedah melaraskan peralatan dengan baik.

Kenyataan berkenaan yang menimbulkan reaksi balas netizen yang rata rata kecewa dengan sikap penyedia perkhidmatan berkenaan.

Penafian

Pihak BicaraMinda tidak bertanggungjawab terhadap komentarĀ  yang diutarakan melalui Tajuk " Rungutan tiada kesudahan kelajuan Internet sering terhalang tidak lancar " di lamanĀ  ini. Ia adalah pandangan peribadi pengomentar dan tidak semestinya menggambarkan pendirian sidang redaksi kami. Segala risiko akibat komen yang disiarkan menjadi tanggungjawab pengomentar sendiri.

0Shares