Bolehkah tidur menghasilkan kulit yang lebih sihat dan cerah?


Kajian menunjukkan Kecantikan kulit dicapai melalui tidur malam sekurang-kurangnya 8 jam diperlukan untuk kulit kita berehat dan membaiki dirinya semasa kita tidur.

Sebarang kedutan dan kulit kusam akan diperbaiki oleh sistem imuniti semasa tidur. Namun untuk pembaikan berlaku memerlukan tidur malam nyenyak selama 8 jam.

Apabila kulit masuk ke mod pembaikan dan pemulihan, bermakna ia membuang toksin, membaiki kerosakan sel dan DNA yang disebabkan oleh persekitaran, menggantikan sel penuaan, dan mencipta yang baharu.

Itulah sebabnya selepas tidur yang berkualiti, kulit kelihatan lebih segar, lebih muda dan lebih berseri.

Jika anda cuba mengurangkan jumlah tidur yang badan anda perlukan untuk berfungsi dengan baik, kulit anda akan menunjukkan kesan contohnya dalam penampilan lingkaran hitam di bawah mata kita, perubahan dalam tekstur kulit, kulit kering , dan permulaan garis halus dan kedutan.

Soalnya bagaimana untuk mendapatkan tidur 8 jam tanpa gangguan.

1) Magnesium mempunyai kesan santai pada badan dan otak, yang boleh membantu meningkatkan kualiti tidur. Walaupun kebanyakan kajian menggunakan dos 225-729 mg setiap hari, anda tidak boleh mengambil lebih 350 mg


2) Jintan manis mampu untuk melakukan tugas melenakan kerana kandungan minyak pati berasaskan jintan manis memiliki sifat hipnosis (pelena) dan memiliki kesan penenang.


Penafian

Pihak BicaraMinda tidak bertanggungjawab terhadap komentarĀ  yang diutarakan melalui Tajuk " Tidur 8 jam kaedah dapatkan kulit memancar " di lamanĀ  ini. Ia adalah pandangan peribadi pengomentar dan tidak semestinya menggambarkan pendirian sidang redaksi kami. Segala risiko akibat komen yang disiarkan menjadi tanggungjawab pengomentar sendiri.

0Shares