Pemain Bola Sepak Terkenal Cristiano Ronaldo walaupun mempunyai segala kemewahan masih tinggal bersama Ibunya Maria Dolores dos Santos Aveiro.

Semasa Menjuarai Kejohanan Juara Eropah
Kehidupan Cristiano dibesarkan oleh ibunya berstatus ibu tunggal dalam sebuah kehidupan miskin betapa gigihnya dia bekerja demi membesarkan anak lelakinya ini.

Sebagai ibu tunggal, Maria bekerja berjam-jam dan sering pergi tanpa makanan untuk memastikan Cristiano tidak kelaparan. Cristiano sedar dia tidak akan berada di tempatnya hari ini tanpa kerja keras, bimbingan, dan semua pengorbanan ibunya.

Bersama Ibu dan BapaKita semua melakukan yang terbaik untuk memberikan anak-anak kita semua yang mereka perlukan selain membesarkan mereka menjadi manusia yang baik yang menjadikan dunia ini tempat yang lebih baik.Dalam satu temu bual, seorang wartawan bertanya kepada pemain bola sepak terkenal Cristiano Ronaldo mengapa ibunya masih tinggal bersamanya. Lagipun, dia seorang lelaki dewasa dengan kerjaya yang berjaya. Dia mempunyai wang yang cukup untuk membina rumahnya. Tetapi tindak balasnya benar-benar akan mengejutkan anda dan membuat anda berkabus mata.

Cristiano berkata:

“Ibu saya membesarkan saya dengan mengorbankan nyawanya untuk saya. Dia pergi tidur dalam keadaan lapar untuk memberi saya makan. Kami tidak mempunyai wang. Dia bekerja 7 hari seminggu dan bekerja malam sebagai tukang cuci untuk membelikan saya sepasang but bola supaya saya boleh bermain bola.

Seluruh kejayaan saya didedikasikan untuknya.Dan selagi dia hidup, dia akan sentiasa mempunyai segala yang saya boleh berikan kepadanya. Dia adalah tempat perlindungan saya dan hadiah terbesar saya.

Juara sukan sekolahSungguh kisah yang menyentuh hati untuk menggalakkan ibu-ibu yang masih di tengah-tengah membesarkan anak-anak mereka bahawa anak adalah lambang kehebatan seorang ibu.

Penafian

Pihak BicaraMinda tidak bertanggungjawab terhadap komentar  yang diutarakan melalui Tajuk " Kisah motivasi Cristiano Ronaldo dengan kehebatan luar biasa ibunya " di laman  ini. Ia adalah pandangan peribadi pengomentar dan tidak semestinya menggambarkan pendirian sidang redaksi kami. Segala risiko akibat komen yang disiarkan menjadi tanggungjawab pengomentar sendiri.

By Bicara Minda

Lulusan Kejuruteraan Elektrik Universiti Malaya 1991 Aktif menulis blog alhadi.my

0Shares