Memantau kesihatan jantung dan tekanan darah kini lebih mudah.Samsung telah mengumumkan bahawa pengguna Galaxy Watch 5 dan PRO di Malaysia kini boleh menggunakan pemantauan ECG dan tekanan darah pada telefon pintar masing masing.Ia boleh membantu mereka dalam mendiagnosis masalah berkaitan jantung lebih awal dan kemudian mereka boleh berunding dengan doktor untuk rawatan segera.Ciri ini hanya tersedia pada siri Galaxy Watch 5 apabila jam tangan pintar digandingkan dengan telefon pintar Samsung Galaxy.

Untuk mengukur tekanan darah, pengguna siri Galaxy Watch 5 mesti menyediakan aplikasi Samsung Health Monitor pada telefon pintar Galaxy.

Mengukur ECG adalah sedikit lebih mudah. Hanya padankan jam pintar siri Galaxy Watch 5 dengan telefon pintar Galaxy, buka aplikasi Samsung Health Monitor pada jam tangan pintar dan mula mengukur ECG dengan meletakkan jari tangan bertentangan pada butang atas jam pintar selama 30 saat.(Visited 43 times, 1 visits today)
Penafian

Pihak BicaraMinda tidak bertanggungjawab terhadap komentarĀ  yang diutarakan melalui Tajuk " ECG, pemantauan tekanan darah pada Galaxy Watch 5 di Malaysia
" di lamanĀ  ini. Ia adalah pandangan peribadi pengomentar dan tidak semestinya menggambarkan pendirian sidang redaksi kami. Segala risiko akibat komen yang disiarkan menjadi tanggungjawab pengomentar sendiri.

By Bicara Minda

Lulusan Kejuruteraan Elektrik Universiti Malaya 1991 Aktif menulis blog alhadi.my

0Shares