Tarikh Tutup 28/2/2023

Gaji RM2500.00 ( Boleh Runding)

Pemeriksaan Lapangan Keperluan

–melaksanakan pemeriksaan Keselamatan untuk mengesahkan dan melaporkan pematuhan undang-undang dan peraturan (dalaman dan luaran), atau apa-apa penyelewengan lain mengenai piawaian keselamatan dan alam sekitar.

Sokongan teknikal di tapak pada kontraktor, untuk membetulkan sebarang penyelewengan atau risiko dalam kontraktor yang bekerja di dalam tempat kerja.

Sokongan teknikal kepada kakitangan lain, untuk membetulkan sebarang penyelewengan atau risiko dalam tempat kerja kakitangan tempat kerja, mengenai kesihatan, keselamatan dan alam sekitar.

Sokongan teknikal untuk alat penilaian risiko seperti permit kerja, analisis keselamatan kerja, HIRARC dan lain-lain.

Mengambil bahagian dalam audit Tapak, pemeriksaan (dalaman dan luaran) dan tinjauan rutin termasuk pembangunan dan penggubalan dokumentasi audit, menjejak tindakan pembetulan, dan memantau trend dalam keputusan aktiviti audit Memantau dan melaporkan secara berkala (untuk ditakrifkan) keputusan audit ini dan pemeriksaan sebagai standard yang ditetapkan oleh tapak.

Untuk melaporkan kepada orang tumpuan pasukan HSE mengenai semua penemuan, ketidakpatuhan, pelanggaran peraturan dan peraturan yang ditetapkan

Untuk mematuhi semua peraturan, peraturan yang ditetapkan kerana kami adalah penjaga keperluan ini

Sokongan lain yang diperlukan mengenai keselamatan di padang.
Tanggungjawab Kerja

Warganegara Malaysia
Berkebolehan menggunakan aplikasi komputer seperti MS Word dan MS Excel.

Cemerlang dalam kemahiran komunikasi, sikap kerja yang positif, menepati masa, mampu bekerja secara berdikari & mempunyai sikap untuk menghentikan serta-merta sesuatu aktiviti/proses sekiranya berlaku risiko kemalangan (persekitaran atau peribadi)

Mempunyai kemahiran komunikasi yang baik, inisiatif
dan komitmen yang tinggi, kerja berpasukan dan fleksibel. untuk bekerja lebih masa jika perlu untuk pergi ke lapangan / outstation
Sekurang-kurangnya 1-3 tahun pengalaman bekerja dalam bidang berkaitan

Bertauliah Penyelia Tapak Keselamatan (SSS) oleh JKKP (Pemegang Buku Kuning)

Kelayakan Akademik

Calon mestilah memiliki Diploma Kejuruteraan (Alam Sekitar/ Kesihatan/Keselamatan) atau setara daripada Universiti yang diiktiraf oleh kerajaan dengan PNGK sekurang-kurangnya 3.00
Sijil Pelajaran Malaysia (SPM) atau setaraf, dengan kepujian dalam Bahasa Melayu, Bahasa Inggeris dan Matematik.

Permohonan

Pemohon boleh mengemukakan salinan ringkas resume/CV dan salinan sijil berkaitan di: career@tnbes.com.my

Sila sertakan nama jawatan dalam subjek email.

Nota

Hanya calon yang disenarai pendek akan dihubungi.
Dengan mengemukakan permohonan, anda bersetuju dengan TNB Energy Services Sdn Bhd untuk memproses data peribadi anda mengikut Akta Perlindungan Data Peribadi 2010 (PDPA).

Sila sertakan salinan sijil, diploma dan ijazah yang telah disahkan benar untuk mengesahkan maklumat yang diberikan.

(Visited 418 times, 2 visits today)
Penafian

Pihak BicaraMinda tidak bertanggungjawab terhadap komentar  yang diutarakan melalui Tajuk " Jawatan Kosong Penyelia Keselamatan Tapak (Semenanjung) " di laman  ini. Ia adalah pandangan peribadi pengomentar dan tidak semestinya menggambarkan pendirian sidang redaksi kami. Segala risiko akibat komen yang disiarkan menjadi tanggungjawab pengomentar sendiri.

By Bicara Minda

Lulusan Kejuruteraan Elektrik Universiti Malaya 1991 Aktif menulis blog alhadi.my

0Shares