Hangat diperdebatkan samada diparlimen mahupun didalam media sosial isu larangan dikenakan keatas pelanggan orang awam yang hadir ke premis kerajaan dengan pakaian yang dikatakan tidak sesuai.

Pelawat diberi jubah untuk memasuki kawasan m
Masjid n
Negara

Bermula dengan isu seorang gadis yang terlibat dalam kemalangan telah dinafikan hak untuk membuat laporan di sebuah balai polis kerana alasan pakaian.

Satu lagi isu di pejabat Suruhanjaya Syarikat Malaysia apabila pelanggan dihalang dari mendapat perkhidmatan kerana isu pakaian.

Isu wanita dihalang masuk ke SSM kerana pakaian.

Lebih harmoni dan bijaksana sekiranya jabatan kerajaan mengambil contoh Masjid seperti Masjid Negara dan Masjid Putrajaya menyediakan jubah atau pakaian sesuai untuk kes-kes pematuhan pakaian.

Amat tidak menasabah menghalang mereka dari mendapat perkhidmatan sedangkan kemudahan untuk pematuhan etika pakaian tidak disediakan..

(Visited 571 times, 10 visits today)
Penafian

Pihak BicaraMinda tidak bertanggungjawab terhadap komentarĀ  yang diutarakan melalui Tajuk " Isu pakaian keatas pelanggan di premis kerajaan " di lamanĀ  ini. Ia adalah pandangan peribadi pengomentar dan tidak semestinya menggambarkan pendirian sidang redaksi kami. Segala risiko akibat komen yang disiarkan menjadi tanggungjawab pengomentar sendiri.

By Bicara Minda

Lulusan Kejuruteraan Elektrik Universiti Malaya 1991 Aktif menulis blog alhadi.my

0Shares