1 min read

Separuh kelahiran baru dijangka mengidap autisma penangan makanan siap proses

This post has already been read 2035 times!

Dr Stephanie Seneff, seorang penyelidik MIT (Massachusetts Institute of Technology Cambridge USA), meramalkan pada tahun 2015 bahawa glifosat, bahan aktif dalam Roundup, menyumbang dengan ketara kepada peningkatan kadar autisme.

Dia menerangkan bahawa glifosat mengganggu bakteria usus, menjejaskan detoksifikasi, dan mengganggu keupayaan badan untuk menggunakan nutrien penting.

Seneff menyerlahkan kesan sinergistik glifosat dan aluminium, menekankan bagaimana gabungannya memburukkan lagi kerosakan dan keradangan saraf. Interaksi ini menjejaskan fungsi otak dan kesihatan usus, kedua-dua kawasan kritikal yang terjejas dalam autisme.

Ramalannya menggariskan keperluan untuk penyiasatan lanjut terhadap toksin alam sekitar dan kesannya terhadap gangguan perkembangan saraf.

Kajian tentang PubMed menunjukkan korelasi antara pendedahan glifosat dan isu kesihatan, walaupun bukti konklusif yang mengaitkannya secara langsung dengan autisme masih diperdebatkan. Walau bagaimanapun, hipotesis itu terus menyemarakkan penyelidikan ke dalam faktor persekitaran yang berpotensi yang mempengaruhi wabak gangguan spektrum autisme.

Media sosial di AS sedang aktif mempromosi masak sendiri di rumah dan elak menggunakan bahan mengandungi glifosat

Ikuti @pure.at.home untuk maklumat lanjut #Glyphosate #AutismAwareness #EnvironmentalHealth #Neurodevelopment #GutHealth #BrainHealth #ToxinFree #HealthResearch #DrStephanieSeneff #Roundup gambar profil serenakjenk serenakjenk

Penafian

Maklumat yang terkandung dalam siaran ini adalah untuk tujuan maklumat am sahaja. 

 

Baca Juga   Kisah budak lelaki kendong adik maut Bom Atom Nagasaki 1945