1 min read

Inovasi Barnacle ganti Pengunci Roda Motokar parkir merata

This post has already been read 1621 times!

Barnacle inovasi baru untuk penguatkuasaan trafik

Jika anda meletak kenderaan secara haram di New York, anda mungkin mendapati terdapat plat kuning tambahan pada cermin depan anda.

Tidak kira seberapa keras anda mencuba, anda tidak boleh membukanya. Ini ialah peranti pengunci kereta baharu yang dicipta oleh Jabatan Pengangkutan AS.

Namanya Barnacle. Menggantikan kaedah penguncian roda sebelumnya kerana banyak kelemahan pemilik akan mengabaikan kunci kereta dan memandu secara paksa.

Bagi meningkatkan kecekapan penguatkuasaan undang-undang, Amerika Syarikat telah mencipta kunci kereta yang lebih tegar. Apabila menggunakannya, anda hanya perlu membukanya dan meletaknya pada kaca hadapan. Ia mempunyai dua cawan sedutan besar yang menyedut kepada cermin depan.

Kuasa sedutan sehingga 350 kilogram. tidak ada cara anda boleh membukanya dan tiada siapa yang berani menyungkilnya.

Barnacle untuk penguatkuasaan masalah parkir

Cawan sedut akan terbuka setelah bayaran denda dijelaskan. Hanya imbas kod QR dengan telefon bimbit anda untuk membayar denda. Kata laluan akan dihantar secara automatik ke telefon anda. Masukkan kata laluan di sudut kanan bawah kunci kereta. Cawan sedutan akan dikeluarkan secara automatik.

Peranti itu mesti mengembalikan ke lokasi yang ditetapkan dalam masa 24 jam. Jika tidak, caj tambahan akan dikenakan. Apakah pendapat anda tentang perkara ini.

Penafian

Maklumat yang terkandung dalam siaran ini adalah untuk tujuan maklumat am sahaja. 

 

Baca Juga   Jutawan didenda RM 600K kesalahan had laju Jalan Raya Finland