Ambulans WAS 500 EV sedang dinilai uji kegunaan di Malaysia

Sila baca sepenuhnya. Jangan hanya baca setakat tajuk sahajaAmbulans WAS 500 EV ini sedang dikaji oleh pengendali ambulans persendirian First Ambulans untuk kegunaan di Malaysia.

Dengan asas kerangka rekaan Mercedes-Benz Sprinter, WAS 500 ambulans EV dipacu dengan pek bateri 87 kWh yang mampu memberikan jarak gerak hingga 200 km.

Ia boleh dicas menggunakan pengecas AC berkapasiti 22 kW menerusi sambungan pengecas Type 2.

Ambulans EV ini juga boleh menggunakan pengecas pantas DC berkapasiti 50 kW atau 100 kW, dan mendakwa mampu mencapai kelajuan maksimum cecah 120 km/j.

Ambulans EV ini ialah unit tunggal seumpamanya di Malaysia, dan First Malaysia merancang untuk menjalankan ujian kesesuaian ambulans EV, untuk penggunaan di Malaysia.

Penafian

Maklumat yang terkandung dalam siaran ini adalah untuk tujuan maklumat am sahaja. Maklumat ini [ Ambulans WAS 500 EV sedang dinilai uji kegunaan di Malaysia ] dan sementara kami berusaha untuk memastikan maklumat terkini dan betul, kami tidak membuat sebarang representasi atau jaminan dalam apa jua bentuk, nyata atau tersirat, tentang kesempurnaan, ketepatan, kebolehpercayaan, kesesuaian atau ketersediaan dengan menghormati laman web atau maklumat, produk, perkhidmatan, atau grafik berkaitan yang terkandung pada siaran untuk sebarang tujuan.

Scroll to Top