Berapa kos sekali cas EV?

Sila baca sepenuhnya. Jangan hanya baca setakat tajuk sahajaKemudahan pengecasan EV semakin bertambah. Setiap kereta EV dibekalkan pengecas dalaman untuk membolehkan ianya diisi caj dirumah atau dimana kedapatan palam 13A 3 pin.

Pengecas EVKadar caj di rumah lebih murah sekitar 23 sen untuk setiap 1kwh. Kos caj penuh dlm rm14-15 sahaja. Memang menjimatkan jimat.

Kadar harga caj di lebuhraya atau di stesen pengecas sekitar RM1.20 seminit. Caj penuh mengambil masa 60 minit. Jumlah yang perlu dibayar RM72.00.


Lokasi stesen Pengecas kereta EV boleh dicari menggunakan aplikasi PlugShare.

Paling penting bila pakai kereta EV, kita perlu rancang perjalanan dan tetapkan tempat untuk cas kereta.

Penafian

Maklumat yang terkandung dalam siaran ini adalah untuk tujuan maklumat am sahaja. Maklumat ini [ Berapa kos sekali cas EV? ] dan sementara kami berusaha untuk memastikan maklumat terkini dan betul, kami tidak membuat sebarang representasi atau jaminan dalam apa jua bentuk, nyata atau tersirat, tentang kesempurnaan, ketepatan, kebolehpercayaan, kesesuaian atau ketersediaan dengan menghormati laman web atau maklumat, produk, perkhidmatan, atau grafik berkaitan yang terkandung pada siaran untuk sebarang tujuan.

Scroll to Top