Tesla Malaysia: Stesen Pavilion KL tempatkan 8 buah pengecas pantas EV pertama di Malaysia

Sila baca sepenuhnya. Jangan hanya baca setakat tajuk sahaja


Pengeluar kereta EV Tesla Malaysia diberitakan telah siap membina 8 buah pengecas EV pantas di Pavilion Kuala Lumpur.

Pengecas Super Tesla di paras B1 Pavilion KL

Stesen Pengecas Pantas EV di Pavilion KL terletak di tempat letak kereta tingkat B1 tingkat bawah tanah di tiang C 21.

Pengecas pantas V3 DC Tesla mampu membekalkan sehingga 250kW kuasa dan dilengkapi dengan sistem penyejukan cecair. Menurut laman web Tesla, stesen pengecasan pantas boleh menyediakan jarak perjalanan sehingga 270km dengan setiap pengecasan pantas 15 minit.

Selain Pavilion Kuala Lumpur, Tesla juga telah menyenaraikan Bukit Jalil, Petaling Jaya, Dengkil dan dua lagi lokasi di Lembah Klang untuk Superchargernya. Terdapat juga lokasi Supercharger yang dirancang di Johor, Perak, Pulau Pinang dan Negeri Sembilan.

Penafian

Maklumat yang terkandung dalam siaran ini adalah untuk tujuan maklumat am sahaja. Maklumat ini [ Tesla Malaysia: Stesen Pavilion KL tempatkan 8 buah pengecas pantas EV pertama di Malaysia ] dan sementara kami berusaha untuk memastikan maklumat terkini dan betul, kami tidak membuat sebarang representasi atau jaminan dalam apa jua bentuk, nyata atau tersirat, tentang kesempurnaan, ketepatan, kebolehpercayaan, kesesuaian atau ketersediaan dengan menghormati laman web atau maklumat, produk, perkhidmatan, atau grafik berkaitan yang terkandung pada siaran untuk sebarang tujuan.

Scroll to Top