Wayarles Android Auto (2023) cara mudah guna peranti Android

Sila baca sepenuhnya. Jangan hanya baca setakat tajuk sahaja


Android Auto adalah aplikasi yang dibangunkan oleh Google boleh disambung kepada sistem infotemen dalam kenderaan.

Kemudahan Android Auto membenarkan telefon Android menyalurkan pelbagai ciri-ciri menarik daripada telefon kepada kereta.

Tujuan utama Android Auto diperkenalkan adalah bagi tujuan keselamatan ketika pemanduan. Sistem ini menyalurkan kandungan telefon seperti whatsapp melalui skrin infotemen yang ada dalam kereta.

Antara muka untuk Android Auto juga dibangunkan khusus untuk tujuan itu. Anda dapat UI dengan butang bersaiz besar dan font yang lebih mudah dibaca daripada jauh.

Android Auto sebenarnya boleh di pasang pada semua kenderaan.

Menggunakan aplikasi Headunit Reloaded, kandungan telefon akan dipapar pada mana-mana peranti Android berskrin besar seperti Telefon Tablet.

Headunit Reloaded dijual pada harga RM20.99 dan ada versi “lite” percuma namun fungsi terhad.

Penafian

Maklumat yang terkandung dalam siaran ini adalah untuk tujuan maklumat am sahaja. Maklumat ini [ Wayarles Android Auto (2023) cara mudah guna peranti Android ] dan sementara kami berusaha untuk memastikan maklumat terkini dan betul, kami tidak membuat sebarang representasi atau jaminan dalam apa jua bentuk, nyata atau tersirat, tentang kesempurnaan, ketepatan, kebolehpercayaan, kesesuaian atau ketersediaan dengan menghormati laman web atau maklumat, produk, perkhidmatan, atau grafik berkaitan yang terkandung pada siaran untuk sebarang tujuan.

Scroll to Top