Kaedah betul Gear Kereta Auto Ketika Parkir tingkatkan jangka hayat kotak gear

Sila baca sepenuhnya. Jangan hanya baca setakat tajuk sahaja


Ramai pemandu kereta auto main tolak saja tombol gear tanpa mengambil kira kesan keatas kotak gear Auto.

Pandu kereta automatik mudah, tidak perlu tukar gear dan tekan klac ketika memandu.

Namun begitu ramai pemandu kereta Auto melakukan kesalahan penggunaan gear terutama sewaktu hendak memarkir. Kesalahan ini boleh menyebabkan jangka hayat kotak gear kereta anda menjadi lebih singkat.

Cara salah yang jadi kebiasaan
Dari gear D terus tolak ke P Cara ini akan menyebabkan tekanan peralihan fungsi diletakkan ke gearbox dan boleh mengurangkan jangka hayatnya.

Cara betul masukkan gear untuk parking kereta auto seperti berikut:

Tolak dari D ke N dulu, diikuti Tarik handbrake, kemudian lepaskan brake kaki. Paling akhir Tolak tombol dari posisi N ke gear P.

Penafian

Maklumat yang terkandung dalam siaran ini adalah untuk tujuan maklumat am sahaja. Maklumat ini [ Kaedah betul Gear Kereta Auto Ketika Parkir tingkatkan jangka hayat kotak gear ] dan sementara kami berusaha untuk memastikan maklumat terkini dan betul, kami tidak membuat sebarang representasi atau jaminan dalam apa jua bentuk, nyata atau tersirat, tentang kesempurnaan, ketepatan, kebolehpercayaan, kesesuaian atau ketersediaan dengan menghormati laman web atau maklumat, produk, perkhidmatan, atau grafik berkaitan yang terkandung pada siaran untuk sebarang tujuan.

Scroll to Top