Mitos Covid-19 Paling Mengarut

Sila baca sepenuhnya. Jangan hanya baca setakat tajuk sahaja


Mitos Virus Korona Yang Tular Paling Mengarut

1. Virus Covid-19 boleh menjangkiti bungkusan barangan khususnya yang diimpot.

2. Mitos virus korona – minum alkohol boleh sembuhkan jangkitan COVID Walaupun alkohol dapat membunuh pelbagai jenis bakteria dan virus pada kepekatan tertentu, namun minuman alkohol tidak boleh membasmi jangkitan tersebut.

3. Guna vaksin pneumonia untuk elak jangkitan virus korona – satu lagi MITOS! Penggunaan vaksin pneumonia tidak boleh melindungi anda daripada jangkitan ini. Vaksin tersebut hanya boleh melindungi anda dari jangkitan virus seperti pneumokokus dan Haemophilus influenza jenis B (HiB).

Penafian

Maklumat yang terkandung dalam siaran ini adalah untuk tujuan maklumat am sahaja. Maklumat ini [ Mitos Covid-19 Paling Mengarut ] dan sementara kami berusaha untuk memastikan maklumat terkini dan betul, kami tidak membuat sebarang representasi atau jaminan dalam apa jua bentuk, nyata atau tersirat, tentang kesempurnaan, ketepatan, kebolehpercayaan, kesesuaian atau ketersediaan dengan menghormati laman web atau maklumat, produk, perkhidmatan, atau grafik berkaitan yang terkandung pada siaran untuk sebarang tujuan.

Scroll to Top