Kajian Makanan proses sangat berisiko kanser

Sila baca sepenuhnya. Jangan hanya baca setakat tajuk sahaja


Penyelidik dari Imperial’s School of Public Health UK mendapati makanan proses seperti minuman bergas, roti, kek,kueh muih yang dihasilkan membawa pelbagai kesan serius kepada kesihatan iaitu obesiti, penyakit jantung dan kencing manis.

Ini semua adalah makanan proses.Sedap macamana sekalipun tetap berisiko tinggi kepada kesihatan
Kajian juga mendapati bahawa makanan proses menjadi punca kepada kanser khususnya dengan kanser ovari, payudara dan otak.Contoh makanan proses yang dihasilkan secara besar-besaran, hidangan siap dan kebanyakan bijirin sarapan pagi. (Kredit: Shutterstock)

Penafian

Maklumat yang terkandung dalam siaran ini adalah untuk tujuan maklumat am sahaja. Maklumat ini [ Kajian Makanan proses sangat berisiko kanser ] dan sementara kami berusaha untuk memastikan maklumat terkini dan betul, kami tidak membuat sebarang representasi atau jaminan dalam apa jua bentuk, nyata atau tersirat, tentang kesempurnaan, ketepatan, kebolehpercayaan, kesesuaian atau ketersediaan dengan menghormati laman web atau maklumat, produk, perkhidmatan, atau grafik berkaitan yang terkandung pada siaran untuk sebarang tujuan.

Scroll to Top