[Video] Aksi cilik pemain berkaki empat mencuit hati penonton bola sepak

This post has already been read 116 times!

Perlawanan Liga Expansion Mexico antara Alebrijes de Oaxaca dan Dorados de Sinaloa dihiburkan dengan aksi wira berkaki empat.

Perlawanan yang berlangsung pada malam Rabu 27 September 2023 di Stadium Teknologi Oaxaca adalah sebahagian daripada perlawanan hari ke-11 kejohanan Apertura 2023 liga divisyen dua Mexico.

Pasukan tuan rumah, Oaxaca, memperoleh kemenangan 4-0.

Bagaimanapun, detik yang paling diingati dalam permainan itu bukanlah gol tetapi kemasukan pemain yang tidak dijangka-penceroboh padang bola berkaki empat.

Insiden tular dengan cepat di media sosial. Aksi Seekor anjing mencuri perhatian selama lebih daripada seminit sebelum berjaya dipujuk olrh pegawai keselamatan stadium.

Penjaga gol membaling bola ke arah anjing yang bersemangat itu, yang segera menyambar dengan muncungnya dan memulakan pecutan diatas padang.

Anjing yang suka bermain itu dengan mahir mengelak daripada kakitangan keselamatan dan pemain yang cuba menangkapnya, manakala peminat bersorak dengan “oles” setiap kali ia mengelak daripada ditangkap. Keghairahan anjing itu terserlah sejak dia merampas bola, membawanya dari tepi kawasan penalti ke tengah padang bola sepak.

Aksi kejar-mengejar anjing dengan anggota keselamatan dan pemain menjadikan stadium riuh rendah ketawa para penonton.

Penafian

Maklumat yang terkandung dalam siaran ini adalah untuk tujuan maklumat am sahaja. 

 

Baca Juga   Cara Ekstrem untuk berhenti merokok