aplikasi semakan Bantuan MyKasih

This post has already been read 578 times!

Ditubuhkan pada 2009 oleh Tan Sri Dr Ngau Boon Keat dan isterinya Puan Sri Jean, Yayasan MyKasih ialah sebuah pertubuhan bukan perniagaan dengan misi untuk membantu keluarga dan pelajar yang miskin Malaysia.

SARA diagihkan berdasarkan kepada pengkalan data MyKasih
Tan Sri Dr Ngau Boon Keat Pengasas MyKasihProgram bantuan makanan utama ‘Love My Neighbourhood’ dan skim dermasiswa pelajar ‘Love My School’  untuk menyalurkan bantuan tanpa tunai kepada penerima berkelayakan.

Semua pengeluaran dilakukan terus kepada penerima melalui Mykad , yang membolehkan pertubuhan MyKasih mengagihkan bantuan dengan  cekap, telus dan selamat, tanpa sebarang ketirisan.

https://play.google.com/store/apps/details?id=com.dialog.mykasih

Sistem pengagihan kebajikan tanpa tunai MyKasih telah berjaya diguna pakai oleh kementerian, kerajaan negeri, agensi zakat, serta swasta untuk inisiatif tanggungjawab korporat mereka.

MyKasih bekerjasama dengan badan kesihatan dan organisasi sukarela sosial untuk menjalankan pemeriksaan kesihatan dan pemeriksaan penglihatan, latihan kemahiran dan keusahawanan, serta bantuan pendidikan kepada komuniti dan kanak-kanak yang disasarkan.

Penafian

Maklumat yang terkandung dalam siaran ini adalah untuk tujuan maklumat am sahaja. 

 

Baca Juga   Kedah beri Bantuan RM100 setiap bayi lahir 2023