Ahli Sarkas Dengan Hidung Terpanjang Di Dunia

This post has already been read 1443 times!

Thomas Wadhouse, Penghibur Sarkas Dengan Hidung Terpanjang di Dunia Thomas Wadhouse, juga dikenali sebagai Thomas Wedders, ialah seorang penghibur sarkas abad ke-18 yang mempunyai hidung terbesar yang pernah dirakamkan pada panjang 7.5 inci.

Replika lilin Thomas Wadhouse di Muzium Ripley’s Believe It Or Not di London.

Thomas Wadhouse dikenang kerana hidungnya, Pada abad ke-18, seorang lelaki dari Yorkshire menarik rasa ingin tahu yang ketara daripada rakan-rakan dengan hidungnya. Thomas Wadhouse, yang hidungnya sepanjang 7.5 inci, mempunyai hidung terbesar yang pernah direkodkan. Juga dipanggil Thomas Wedders, Wadhouse menjadi seorang selebriti berkat hidungnya yang sangat besar. Dia dipamerkan di seluruh daerah, dan dia juga berjaya menjadi tumpuan ramai.

Hari ini, dia memegang Rekod Dunia Guinness kerana mempunyai hidung terpanjang, dan replika lilin kepalanya turut dipamerkan di muzium Ripley’s Believe It Or Not di London.

Thomas Wadhouse telah meninggalkan legasinya sebagai lelaki yang mempunyai hidung terbesar – dan dia masih memegang rekod itu sehingga hari ini.

Lelaki Berhidung Terpanjang Hari Ini, Guinness World Records mengakui Thomas Wadhouse sebagai lelaki yang mempunyai hidung terpanjang dalam sejarah manusia yang direkodkan.

Penafian

Maklumat yang terkandung dalam siaran ini adalah untuk tujuan maklumat am sahaja. 

 

Baca Juga   Pentingnya memahami Air mineral dan air RO