Chery Tiggo 8 Pro tampil untuk saingan sengit kepada Proton X90

This post has already been read 142 times!

Chery Tiggo 8 Pro Malaysia menawarkan 7 tempat duduk dengan kuasa pacuan enjin 256hp, 9 beg udara dan berharga RM159,800

Chery melancarkan dua Versi SUV iaitu Tiggo 8 Pro tampil dengan 7 tempat duduk serta
Versi Omoda 5 bersaiz lebih kecil sedikit berbanding Tiggo 8 Pro.

Cherry tampil sarat dengan konsep kepintaran dan keselesaan semasa dijalan raya.

Di samping persediaan tujuh tempat duduk khasnya, SUV itu dilengkapi dengan kawalan iklim automatik dwi zon dengan penyaman udara bebas untuk baris ketiga. Ia juga mempunyai bumbung matahari panoramik yang boleh dikawal secara elektronik.


Chery juga telah memasangkan skrin dwi melengkung 24.6 inci ke dalam Tiggo 8 Pro dengan satu bahagian untuk sistem infotainmen manakala separuh lagi bertindak sebagai kluster instrumen digital SUV.

Bersama-sama dengan sokongan untuk Android Auto dan Apple CarPlay dipacu oleh lapan pembesar suara Sony.

Untuk keselesaan dan kemudahan yang lebih baik, ia juga mendapat lampu alu-aluan yang diterangi, lampu ambien pelbagai warna, tempat duduk berventilasi dan dipanaskan untuk tempat hadapan, tempat duduk memori untuk pemandu dan pintu belakang kuasa bebas tangan.

Sarat dengan ciri keselamatan
Tiggo 8 Pro juga sarat dengan ciri keselamatan, terdapat sembilan beg udara di seluruh kenderaan dan ia juga telah dipasang dengan “540 darjah” sistem kamera yang termasuk kamera bawah lantai.

Sistem Brek Antikunci (ABS) Tiggo 8 Pro bersama-sama dengan Pengagihan Brek Elektronik (EBD), Sistem Override Brek (BOS), Program Kestabilan Elektronik (ESP) dan Sistem Kawalan Daya tarikan (TCS) .


Fungsi Pintar Hill-start Assist Control (HAC) dan Hill Descent Control (HDC) untuk membantu pemandu mengemudi semasa melalui kawasan berbukit.

Sistem Bantuan Pemandu merangkumi Kawalan Pelayaran Adaptif (ACC), Bantuan Pelayaran Bersepadu (ICA), Amaran Berlepas Lorong (LDW), Sistem Penyimpan Lorong (LKS) dan Bantuan Kesesakan Lalu Lintas (TJA). ).

Juga kelengkapan Autonomous Emergency Braking (AEB), Traffic Sign Recognition (TSR), Blind Spot Detection (BSD), Rear Cross Traffic Alert (RCTA) dan Front Collision Warning (FCW) dengan keupayaan pengenalan kenderaan.

Tiggo 8 Pro memiliki Sistem Bantuan Pemandu Lanjutan yang merangkumi Kawalan Pelayaran Adaptif (ACC), Bantuan Pelayaran Bersepadu (ICA), Amaran Berlepas Lorong (LDW), Sistem Penyimpan Lorong (LKS) dan Bantuan Kesesakan Lalu Lintas (TJA). ).

Baca Juga   BMW i4 eDrive35 kini di Malaysia - EV dengan harga bermula RM284k, kuasa 286 PS, jarak gerak 483 km

Penafian

Maklumat yang terkandung dalam siaran ini adalah untuk tujuan maklumat am sahaja.