smart #1 tampil dengan pengecas 22 kW dan jarak hingga 440 km

Sila baca sepenuhnya. Jangan hanya baca setakat tajuk sahaja


Smart #1 ialah SUV subkompak elektrik bateri yang dibangunkan secara usaha sama antara Mercedes-Benz Group dan Geely Holding.Smart #1 khabarnya akan disertakan dengan pengecas AC dalaman dengan kadar sehingga 22 kW.

Dengan kapasiti ini pengecasan bateri akan mengambil masa tiga jam sahaja.

Hanya ada beberapa Kereta EV yang dilengkapi dengan pengecas 22kW ialah Audi Q8 e-tron 55 quattro, e-tron GT dan Porsche Taycan.

Kebanyakan EV lain hanya menggunakan pengecas 11 kW AC, termasuk Kia Niro EV; BMW i7, i4, iX1; Mercedes-Benz EQA, EQB, EQC, EQE, EQS; Volvo XC40 Recharge Pure Electric dan MINI Electric.

EV lain yang lebih murah seperti BYD Atto 3 dan Ora Good Cat datang dengan pengecas AC yang hanya boleh menampung 7 kW ke bawah.


smart #1 akan tampil dengan modal piawai dan Brabus. Punca kuasa di pacu dengan bateri lithium nickel manganese cobalt oxide (NMC) 66 kWh yang memberikan jarak sehingga 440 km (Standard) atau 400 km (Brabus).

Penafian

Maklumat yang terkandung dalam siaran ini adalah untuk tujuan maklumat am sahaja. Maklumat ini [ smart #1 tampil dengan pengecas 22 kW dan jarak hingga 440 km ] dan sementara kami berusaha untuk memastikan maklumat terkini dan betul, kami tidak membuat sebarang representasi atau jaminan dalam apa jua bentuk, nyata atau tersirat, tentang kesempurnaan, ketepatan, kebolehpercayaan, kesesuaian atau ketersediaan dengan menghormati laman web atau maklumat, produk, perkhidmatan, atau grafik berkaitan yang terkandung pada siaran untuk sebarang tujuan.

Scroll to Top