Chery Omoda 5 SUV saingan Proton X50 berharga dari RM109,000

This post has already been read 176 times!

Omoda 5 direka bentuk untuk untuk bersaing dengan kereta seperti Honda HR-V dan Proton X50 dalam segmen pertengahan.Omoda 5 boleh didapati dalam dua varian, yang dikenali sebagai C dan H. Harga atas jalan tidak termasuk insurans adalah seperti berikut:

• Chery Omoda 5 1.5L TCI C – RM108,800

• Chery Omoda 5 1.5L TCI H – RM118,800


Fokus bahagian dalam Omoda 5 yang minimalis dan futuristik menampilkan stereng bahagian bawah rata, reka bentuk bolong udara lebar penuh, konsol tengah yang tinggi dan lebar serta tuil gear elektronik yang anggun, memberikan gaya mewah.

Papan pemuka didominasi oleh paparan berkembar 10.25-inci untuk instrumentasi dan infotainmen, ditetapkan dalam panel skrin lebar gaya Mercedes-Benz. Apple CarPlay, Android Auto dan sistem kawalan suara, manakala model H menggunakan sistem bunyi lapan pembesar suara berjenama Sony.Semua model dilengkapi dengan kemasukan tanpa kunci, permulaan enjin jauh, kawalan iklim automatik dwi-zon, pengecasan wayarles Qi, cermin depan kaca akustik penebat hingar, cermin pandang belakang pemalapan automatik dan pencahayaan ambien 64 warna.

Varian H menambah tempat duduk pemandu boleh laras kuasa, pengudaraan tempat duduk hadapan, bumbung matahari dan pintu belakang berkuasa bebas tangan. Satu kelemahan utama Omoda 5 ialah saiz but hanya 360 liter, walaupun anda boleh mengembangkannya kepada 1,075 liter dengan melipat tempat duduk belakang.

Sistem bantuan pemandu Omoda 5 didatangkan dengan brek kecemasan autonomi, bersama kawalan pelayaran adaptif dan bantuan pemusatan lorong untuk pemanduan separa autonomi.

Turut dipasang ialah penjagaan lorong kecemasan, pemantauan titik buta, amaran trafik silang belakang, pancaran tinggi automatik dan kamera undur.

Beberapa ciri dikhaskan untuk model H, namun, ini adalah pengecaman tanda trafik dengan bantuan had laju dan sistem kamera 360 darjah. Enam beg udara dan kawalan kestabilan.

Baca Juga   Motosikal kembara KTM 390 Adventure Elegan penampilan sukar bawa bincang

Penafian

Maklumat yang terkandung dalam siaran ini adalah untuk tujuan maklumat am sahaja.