5 ciri canggih bakal bersama iPhone 15iPhone 15 bakal dilancarkan dalam beberapa bulan mendatang dengan empat model semuanya dalam saiz yang empat tepat.Dikatakan terdapat 5 ciri paling ketara bagi model iPhone 15 ini. Penderia kamera, keupayaan zum, dan tiga daripada peningkatan terbaik yang datang kepada model iPhone 15

1) Penderia kamera iPhone yang akan datang dijangka mempunyai penderia imej terbaharu Sony
(Imej melalui MacRumors)

Penderia 48-megapiksel “teknologi terkini” Sony. Apple merancang untuk pergi lebih luas dengan jarak fokus menggunakan teknologi kamera Sony.

Matlamatnya untuk menghasilkan kualiti gambar yang dipertingkatkan dalam keadaan cahaya malap.

2) Keupayaan zum iPhone 15 Ultra mencapai 5x atau 6x.

Sama seperti pesaing Androidnya, Apple kini menggabungkan keupayaan zum optik. Dengan zum optik 5x pada Google Pixel dan zum optik 10x hebat pada S23 Ultra oleh Samsung, iPhone 15 akan bersedia untuk bersaing.

3) iPhone 15 akan memperkenalkan cipset A17. Ini akan merevolusikan gambar digital, berkeupayaan zum antara 30x dan 50x untuk imej digital.


4) Hayat bateri di dalam iPhone 15 juga mendapat peningkatan yang besar.

iPhone 15 Ultra mendapat peningkatan kepada 4852 miliamp.

Kelajuan pengecasan dipertingkatkan dengan ketara sambil memanjangkan hayat bateri.


5) Port USB-C Apple akhirnya akan menggantikan port Lightning. Menurut khabar angin, 15 Pro dan 15 Ultra akan menampilkan keupayaan pemindahan USB 3.0 atau mungkin Thunderbolt 3 (sehingga 40 Gbps) pada port baharu ini.

Dengan port baharu di bahagian bawah, memindahkan video, gambar, atau sebarang data daripada iPhone ke komputer boleh dilakukan dalam sekelip mata.

Penafian

Maklumat yang terkandung dalam siaran ini adalah untuk tujuan maklumat am sahaja. 

 

Baca Juga   Internet satelit Starlink sekarang di Malaysia, RM220 sebulan dengan kelajuan sehingga 100Mbps
Tags :