Perancis haramkan iphone 12

Sila baca sepenuhnya. Jangan hanya baca setakat tajuk sahaja


Mengapa Perancis meminta Apple berhenti menjual iPhone 12?

ANFR ( The Agence Nationale des Fréquences) iaitu pihak berkuasa kawalan radiasi frekuensi Perancis baru-baru ini memeriksa 141 telefon bimbit di pasaran Perancis dan mendapati, iPhone 12 melebihi sekatan maksimum negara untuk radiasi gelombang frekuensi radio (radiasi RF) .

Keputusan Perancis boleh memberi kesan di seluruh Eropah.

Langkah itu telah menghidupkan semula perbincangan tentang potensi risiko radiasi telefon bimbit, topik yang padat di mana penyelidikan saintifik selama beberapa dekad masih tidak sepakat memberi keputusan .

Secara umum, pakar kesihatan mengatakan telefon bimbit moden mengeluarkan tahap radiasi yang sangat rendah.

Mereka juga mengatakan cara telefon bimbit digunakan sekarang — selalunya dengan set kepala atau untuk menghantar mesej atau media sosial — mengurangkan pendedahan kerana telefon dipegang pada jarak dari kepala dan badan.

Penafian

Maklumat yang terkandung dalam siaran ini adalah untuk tujuan maklumat am sahaja. Maklumat ini [ Perancis haramkan iphone 12 ] dan sementara kami berusaha untuk memastikan maklumat terkini dan betul, kami tidak membuat sebarang representasi atau jaminan dalam apa jua bentuk, nyata atau tersirat, tentang kesempurnaan, ketepatan, kebolehpercayaan, kesesuaian atau ketersediaan dengan menghormati laman web atau maklumat, produk, perkhidmatan, atau grafik berkaitan yang terkandung pada siaran untuk sebarang tujuan.

Scroll to Top