Manfaat kesihatan Pelukan belakang pasangan

Sila baca sepenuhnya. Jangan hanya baca setakat tajuk sahajaBeberapa maklumat dari laman Marriage.com antaranya adalah manfaat kesihatan melalui pelukan dari belakang dengan pasangan.1. Meningkatkan oksitosin
Oksitosin dikenal sebagai hormon cinta yang mengikat pasangan. Pelukan dari belakang membantu otak menghasilkan lebih banyak oksitosin sehingga pasangan akan merasakan saling menyayangi dalam hubungan.

2. Menghasilkan serotonin
Hormon serotonin sangat penting bagi orang untuk kekal bahagia. Pelukan dapat membantu otak memproduksi lebih banyak serotonin sehingga merasa lebih bahagia dan positif dengan pasangan.

3. Mengurangi stres

Stres salur darah juga dapat dikurangkan. Tekanan darah kekal stabil. Fokus dalam urusan harian seperti memandu, membaca akan lebih baik. Kualiti ingatan juga bertambah baik.

4. Tidur lebih nyenyak

Tingkat stres yang rendah membuat durasi tidur lebih lama 7-8 jam. Tidur lebih nyenyak juga bererti hubungan lebih baik kerana anda dan pasangan merasa sihat secara fisik dan mental. Tidur yang mencukupi sangat penting untuk badan melakukan detoks dan merawat kecederaan.

Penafian

Maklumat yang terkandung dalam siaran ini adalah untuk tujuan maklumat am sahaja. Maklumat ini [ Manfaat kesihatan Pelukan belakang pasangan ] dan sementara kami berusaha untuk memastikan maklumat terkini dan betul, kami tidak membuat sebarang representasi atau jaminan dalam apa jua bentuk, nyata atau tersirat, tentang kesempurnaan, ketepatan, kebolehpercayaan, kesesuaian atau ketersediaan dengan menghormati laman web atau maklumat, produk, perkhidmatan, atau grafik berkaitan yang terkandung pada siaran untuk sebarang tujuan.

Scroll to Top