10 tangga teratas Universiti Malaysia

Sila baca sepenuhnya. Jangan hanya baca setakat tajuk sahaja


Universiti terbaik di Malaysia adalah subjektif dan bergantung kepada pelbagai faktor seperti bidang pengajian, kemudahan, fakulti, peluang penyelidikan, dan kepuasan pelajar.

Keadaan semasa 10 universiti teratas di Malaysia adalah:

1. Universiti Malaya (UM)

2. Universiti Putra Malaysia (UPM)

3. Universiti Kebangsaan Malaysia (UKM)

4. Universiti Sains Malaysia (USM)

Sebuah cawangan di Kubang Kerian pengajian perubatan

5. Universiti Teknologi Malaysia (UTM)

6. Universiti Islam Antarabangsa Malaysia (UIAM)

Memiliki sebuah cawangan di Kuantan Pahang.

7. Universiti Teknologi MARA (UiTM)

Selain kampus induk di Shah Alam, universiti ini membuka 34 kampus cawangan seluruh negara, yang secara kolektifnya menawarkan lebih daripada 500 program akademik.

Fakulti Perubatan UiTM bertempat di Sg Buloh Selangor.

8. Taylor’s University

9. Sunway University

10. Multimedia University (MMU)

Ini hanyalah beberapa contoh universiti ternama di Malaysia. Adalah penting untuk mempertimbangkan bidang pengajian khusus anda, program yang ditawarkan, kedudukan, peluang penyelidikan dan kemudahan kampus apabila memilih universiti terbaik untuk pendidikan anda.

Mengkaji secara menyeluruh dan melayari laman web universiti boleh memberikan maklumat yang lebih terperinci untuk membuat keputusan termaklum.

Penafian

Maklumat yang terkandung dalam siaran ini adalah untuk tujuan maklumat am sahaja. Maklumat ini [ 10 tangga teratas Universiti Malaysia ] dan sementara kami berusaha untuk memastikan maklumat terkini dan betul, kami tidak membuat sebarang representasi atau jaminan dalam apa jua bentuk, nyata atau tersirat, tentang kesempurnaan, ketepatan, kebolehpercayaan, kesesuaian atau ketersediaan dengan menghormati laman web atau maklumat, produk, perkhidmatan, atau grafik berkaitan yang terkandung pada siaran untuk sebarang tujuan.

Scroll to Top