Toyota Corolla CROSS Hibrid pemanduan KL- Kota Bharu menggunakan bahanapi RM100

Sila baca sepenuhnya. Jangan hanya baca setakat tajuk sahaja


SUV Toyota Corolla CROSS menggunakan enjin hibrid.

Enjin hibrid berkuasa menggunakan kuasa elektrik dan bahan api petrol atau diesel.

Apabila kereta membrek, enjin akan dihidupkan secara automatik dan mengecas bateri keparas asal.

Kereta hibrid menggunakan lebih daripada satu cara tenaga, menggabungkan enjin petrol atau diesel dengan motor elektrik, dan kedua-dua sistem berfungsi antara satu sama lain untuk menggerakkan kenderaan .

Ini membolehkan kereta membakar lebih sedikit petrol, mencapai kecekapan bahan api yang lebih baik daripada enjin tradisional yang menggunakan bahan api semata-mata.

Maklumat dari uji pandu SUV Toyota Corolla CROSS untuk perjalanan Kuala Lumpur ke Kota Bharu sejauh 450km menelan kos bahanapi RM100 sahaja.

Penafian

Maklumat yang terkandung dalam siaran ini adalah untuk tujuan maklumat am sahaja. Maklumat ini [ Toyota Corolla CROSS Hibrid pemanduan KL- Kota Bharu menggunakan bahanapi RM100 ] dan sementara kami berusaha untuk memastikan maklumat terkini dan betul, kami tidak membuat sebarang representasi atau jaminan dalam apa jua bentuk, nyata atau tersirat, tentang kesempurnaan, ketepatan, kebolehpercayaan, kesesuaian atau ketersediaan dengan menghormati laman web atau maklumat, produk, perkhidmatan, atau grafik berkaitan yang terkandung pada siaran untuk sebarang tujuan.

Scroll to Top