Citarasa motosikal berbumbung merancakkan rekabentuk motosikal pintar

Sila baca sepenuhnya. Jangan hanya baca setakat tajuk sahaja


Berikut 7 model motosikal berbumbung keluaran syarikat ternama.


1) Peraves diasaskan pada tahun 1972 oleh juruterbang komersial Switzerland Arnold Wagner. Menjelang 1982, prototaip pertama motosikal tertutup sepenuhnya telah siap dan, yang menakjubkan, kerajaan Switzerland mengisytiharkan ia sah di jalanan.
2) Quasar rekabentuk muncul pada tahun 1976, menampilkan kedudukan menunggang berbaring yang pelik, kaki ke hadapan, penunggang duduk di bawah bumbung.


3) BMW Simple mempunyai tiga roda – dua di belakang, satu di hadapan – serta penutup badan sepenuhnya.


4) Toyota i-Road tampil konsep motosikal kereta. i-Road mempunyai dua roda di hadapan dan satu roda di belakang, dan ia bersandar seperti motosikal. Roda hadapan digerakkan secara elektrik.


5) Konsep dari Honda pada tahun 2001, Elysium menampilkan ciri bumbung gelongsor.6) Peugeot HYmotion 3 skuter tiga roda dengan dua roda hadapan condong dan satu roda belakang dalam pakej bersaiz skuter. Peugeot HYmotion 3 ialqh jentera hybrid dua roda hadapan digerakkan oleh motor elektrik berkembar manakala roda belakang dikuasakan oleh enjin silinder tunggal 125cc supercharged yang menghasilkan 20 kuasa kuda.
7) BMW C1 (lihat di bawah) . Ini sebenarnya hanyalah sebuah skuter dengan bumbung yang tipis boleh dilipat ke ruang bagasi di belakang tempat duduk pembonceng, memberikan pembonceng sesuatu untuk bersandar!

Penafian

Maklumat yang terkandung dalam siaran ini adalah untuk tujuan maklumat am sahaja. Maklumat ini [ Citarasa motosikal berbumbung merancakkan rekabentuk motosikal pintar ] dan sementara kami berusaha untuk memastikan maklumat terkini dan betul, kami tidak membuat sebarang representasi atau jaminan dalam apa jua bentuk, nyata atau tersirat, tentang kesempurnaan, ketepatan, kebolehpercayaan, kesesuaian atau ketersediaan dengan menghormati laman web atau maklumat, produk, perkhidmatan, atau grafik berkaitan yang terkandung pada siaran untuk sebarang tujuan.

Scroll to Top