Perbandingan pelincir kenderaan EV dengan enjin pembakaran

Sila baca sepenuhnya. Jangan hanya baca setakat tajuk sahaja


Secara umumnya kenderaan EV menggunakan 3 jenis minyak pelincir atau hidrolik untuk penghantaran EV, cecair brek EV dan cecair penyejuk EV.

Mencipta pelincir untuk EV memerlukan pelincir khusus untuk motor elektrik mereka untuk memenuhi keperluan mereka untuk prestasi hebat.

Pelincir EV mempunyai keperluan teknikal yang lebih besar berbanding dengan ICE. Pelincir mesti menyasarkan spesifikasi penting seperti prestasi anti haus, pengurangan geseran, kecekapan, keserasian dan penebat elektrik, dan penyejukan motor elektrik dan pek bateri.

EV memerlukan pelincir dalam komponen elektrik penting seperti penyejuk untuk bateri kereta, minyak gear, cecair brek dan gris untuk komponen lain EV.

Minyak Kenderaan EVKenderaan Petrol/Diesel
Minyak Enjin Tidak diperlukan Perlu
Minyak Kotak Gear Perlu jenis khasPerlu
Minyak hidrolik BrekPerlu jenis khasPerlu
Minyak stering Perlu jenis khas Perlu
Penafian

Maklumat yang terkandung dalam siaran ini adalah untuk tujuan maklumat am sahaja. Maklumat ini [ Perbandingan pelincir kenderaan EV dengan enjin pembakaran ] dan sementara kami berusaha untuk memastikan maklumat terkini dan betul, kami tidak membuat sebarang representasi atau jaminan dalam apa jua bentuk, nyata atau tersirat, tentang kesempurnaan, ketepatan, kebolehpercayaan, kesesuaian atau ketersediaan dengan menghormati laman web atau maklumat, produk, perkhidmatan, atau grafik berkaitan yang terkandung pada siaran untuk sebarang tujuan.

Scroll to Top