Teknologi baru Bateri niobium untuk EV hanya 6 minit cas penuh

Sila baca sepenuhnya. Jangan hanya baca setakat tajuk sahaja


Bateri niobium dengan kemampuan boleh cas selama 6 minit amat sesuai untuk EV.


Teknologi bateri Niobium diusahakan sebuah syarikat pembangunan bateri UK Nyobolt bertujuan untuk aplikasi peralatan pengguna termasuk EV.

Lotus Elise ialah sebuah kereta sport ringan. Diuji untuk teknologi bateri baharu Niobium

EV memiliki kecekapan 3-4 lebih baik berbanding kenderaan yang membakar petrol, ia lebih senyap dan licin, dan ia menawarkan tork hampir serta-merta.

Kebanyakan bateri EV yang dipasang adalah berat dan bersaiz besar serta pengecasan yang mengambil masa 20-30minit.Impian pereka Nyobolt ialah mencipta bateri yang mampu mencapai 10 batu/kWj.

Nyobolt sedang mengkomersialkan penyelidikan yang asalnya dijalankan di Universiti Cambridge menggunakan niobium tungsten oksida untuk anod bateri dengan kemampuan mencapai pengecasan pantas 6 minit dan mampu bergerak lebih jauh sebelum dicaj semula.

Penafian

Maklumat yang terkandung dalam siaran ini adalah untuk tujuan maklumat am sahaja. Maklumat ini [ Teknologi baru Bateri niobium untuk EV hanya 6 minit cas penuh ] dan sementara kami berusaha untuk memastikan maklumat terkini dan betul, kami tidak membuat sebarang representasi atau jaminan dalam apa jua bentuk, nyata atau tersirat, tentang kesempurnaan, ketepatan, kebolehpercayaan, kesesuaian atau ketersediaan dengan menghormati laman web atau maklumat, produk, perkhidmatan, atau grafik berkaitan yang terkandung pada siaran untuk sebarang tujuan.

Scroll to Top