Kenneth Low terpaksa kerja sebagai tukang cuci dan pelayan untuk kelangsungan hidup

Sila baca sepenuhnya. Jangan hanya baca setakat tajuk sahaja


Bekas jaguh skuasy negara, Kenneth Low mendedahkan bahawa beliau terpaksa melakukan dua pekerjaan dalam satu masa untuk kelangsungan hidup selepas bersara.

Sebagai Ahli Sukan yang banyak menyumbang tenaga kepada negara sewajarnya beliau tidak diabaikan sebegini rupa.

Beliau yang menderita akibat kesan dari serangan strok berkata, dirinya bekerja sebagai tukang cuci dan pelayan di dua tempat berbeza untuk menyara dirinya yang sakit. “Saya kerja untuk kelangsungan hidup jadi terpaksa bekerja sebagai tukang cuci dan pelayan di dua tempat.

Nasib baik saya berjumpa dengan coach Jef (Best Archery Centre Glo Damansara) yang memberikan saya pekerjaan di pusat itu dan juga tempat tinggal,”katanya

Kenneth berterima kasih kepada Jef dan juga pihak lain seperti Yayasan Kebajikan Atlet Kebangsaan (YAKEB) yang telah memberi bantuan kepada dirinya sejak kisahnya tular.

Dalam pada itu, beliau menegaskan bahawa Majlis Sukan Negara (MSN) patut memberikan pertolongan sewajarnya kepada atlet selepas bersara. Jelasnya, MSN mungkin boleh membantu atlet dari segi kewangan dan memberi kursus persediaan alam persaraan.

“Saya bukan nak merungut tetapi bagi saya MSN boleh beri bantuan sewajarnya kepada atlet-atlet di luar sana yang sudah bersara.

Ada atlet yang sukar untuk jalani kehidupan seharian selepas mereka bersara kerana karier atlet tidak panjang.” Beliau bersyukur ada ramai rakan-rakan atlet yang turut memberi sumbangan kepada dirinya untuk perbelanjaan perubatannya.

Penafian

Maklumat yang terkandung dalam siaran ini adalah untuk tujuan maklumat am sahaja. Maklumat ini [ Kenneth Low terpaksa kerja sebagai tukang cuci dan pelayan untuk kelangsungan hidup ] dan sementara kami berusaha untuk memastikan maklumat terkini dan betul, kami tidak membuat sebarang representasi atau jaminan dalam apa jua bentuk, nyata atau tersirat, tentang kesempurnaan, ketepatan, kebolehpercayaan, kesesuaian atau ketersediaan dengan menghormati laman web atau maklumat, produk, perkhidmatan, atau grafik berkaitan yang terkandung pada siaran untuk sebarang tujuan.

Scroll to Top