Telefon mana kuat radiasi?

Sila baca sepenuhnya. Jangan hanya baca setakat tajuk sahaja


Dos radiasi 2 watt sekilogram dianggap sebagai permulaan julat sinaran berbahaya.

Sinaran 2 watt sekilogram boleh menjejaskan semasa kita bercakap di telefon, memegang peranti dekat dengan kepala kita. Ia juga boleh menjejaskan kita dari dalam poket kita atau apabila memegang telefon di tangan kita.

Jadi telefon manakah yang menjadi memancar radiasi paling tinggi?

Menurut data dari Pejabat Perlindungan Sinaran Persekutuan Jerman—memetik angka untuk pasaran Kesatuan Eropah—Motorola Edge 2020 setakat ini paling tinggi dengan sinaran yang masuk pada 1.79 watt sekilogram, telah berada hampir julat berbahaya.

Google Pixel 6, iPhone 13 Pro dan iPhone 12 (semasa ujian) semuanya diukur pada hanya sekitar 1.00 watt setiap kilogram sinaran.

Galaxy S21 Ultra Samsung mempunyai hanya 0.71 watt per kilogram sinaran, dan Google Pixel 5A mempunyai .47 watt per kilogram yang sangat rendah.

Penafian

Maklumat yang terkandung dalam siaran ini adalah untuk tujuan maklumat am sahaja. Maklumat ini [ Telefon mana kuat radiasi? ] dan sementara kami berusaha untuk memastikan maklumat terkini dan betul, kami tidak membuat sebarang representasi atau jaminan dalam apa jua bentuk, nyata atau tersirat, tentang kesempurnaan, ketepatan, kebolehpercayaan, kesesuaian atau ketersediaan dengan menghormati laman web atau maklumat, produk, perkhidmatan, atau grafik berkaitan yang terkandung pada siaran untuk sebarang tujuan.

Scroll to Top