Sejarah ubat Nyamuk Fumakilla

Sila baca sepenuhnya. Jangan hanya baca setakat tajuk sahaja


Sebenarnya pengasas ubat nyamuk Fumakilla/SushiKing pengasasnya orang Jepun bermastautin di Malaysia?

Tan Sri Fumihiko Konishi, warga Jepun yang berasal dari wilayah Ishikawa merupakan pengasas kepada ubat nyamuk jenama Fumakilla dan juga kedai makan sushi popular, Sushi King.

Beliau berkelulusan dalam bidang farmasi merupakan graduan Tokyo University of Pharmachy and Life Sciences tahun 1966 dan pengkhususan dalam bidang Kimia .

Kali pertama datang ke Malaysia pada tahun 1968 melalui tajaan sepenuhnya kerajaan Jepun, beliau terus jatuh cinta dengan keindahan Malaysia.

Konishi melihat nyamuk adalah satu ancaman kepada rakyat di Malaysia.

Beliau mengambil keputusan untuk mengimport ubat nyamuk dari Jepun dan memasarkannya ke Malaysia di bawah jenama Fumakilla.

Permintaan di luar jangkaan. Jenama Fumakilla terus maju dan mendapat sambutan yang sangat menggalakkan.

Penafian

Maklumat yang terkandung dalam siaran ini adalah untuk tujuan maklumat am sahaja. Maklumat ini [ Sejarah ubat Nyamuk Fumakilla ] dan sementara kami berusaha untuk memastikan maklumat terkini dan betul, kami tidak membuat sebarang representasi atau jaminan dalam apa jua bentuk, nyata atau tersirat, tentang kesempurnaan, ketepatan, kebolehpercayaan, kesesuaian atau ketersediaan dengan menghormati laman web atau maklumat, produk, perkhidmatan, atau grafik berkaitan yang terkandung pada siaran untuk sebarang tujuan.

Scroll to Top