Warga Emas hidup dalam kereta bawah jejantas Pasar Seni

 

Tiada sesiapa dah. Katanya hidupnya jatuh ditimpa tangga. Tiba-tiba jer menangis.

 

 

KUALA LUMPUR

19 JULAI 2021

Sumber Ustaz Ebit Lew

Terkejut sebak kasihan sangat dengar seorang pakcik 75 tahun tidur dalam kereta dah 2 bulan di bawah jejantas dekat central market kl. Baik sangat orangnya. Jaga kucing dalam kereta. Sedih tengok keadaan pakcik ni. Tiada sesiapa dah. Katanya hidupnya jatuh ditimpa tangga. Tiba-tiba jer menangis.

See also  Kisah sebak Remaja tamat SPM belikan ibunya cincin RM500

Info Sains Teknologi dan Kesihatan

Pakcik esok dah Raya Haji. Raya dalam ni jer ke. Ada sesiapa saya boleh hubungi. Tiada ustaz. Hidup sendirian je. Nak tak saya sewakan rumah untuk pakcik dan kucing-kucing ni semua. Baik ustaz. Bila tu ustaz. Sekarang kita gerak. Saya nak pakcik hari raya haji dalam rumah selesa.

Pakcik terus menangis. Kenapa menangis pakcik. Ramai juga bantu. Tak sangka boleh dapat rumah terus. Terus ajak cari peti ais,mesin basuh, dan katil. Pakcik kata takperlah ustaz. Dapat rumah pun dah cukup. Banyak sangat ni. Malu saya. Macam mana saya nak bayar semula. Cukup doa jer pakcik.

See also  18 Julai 2021: kes COVID-19 adalah 10,710 kes

 

Ini berkat pakcik sayang kucing. Allah bagi rezeki. Kita bertemu. Beri sedikit duit belanja. Dan saya bawa ke elewsmart beli makanan kucing,pasir kucing, dan sedikit bekalan makanan.

Semoga Pakcik sentiasa sihat dan dimudahkan segala urusan. Semoga menjadi asbab kebaikan.

See also  Rayhan Kabir tak sedar dek untung berkomplot dengan Aljazeera memburuk Malaysia

#EbitLew

Penafian

Pihak BicaraMinda tidak bertanggungjawab terhadap komentarĀ  yang diutarakan melalui Tajuk " Warga Emas hidup dalam kereta bawah jejantas Pasar Seni " di lamanĀ  ini. Ia adalah pandangan peribadi pengomentar dan tidak semestinya menggambarkan pendirian sidang redaksi kami. Segala risiko akibat komen yang disiarkan menjadi tanggungjawab pengomentar sendiri.

Our Visitor

146193
Users Today : 2642
Users Yesterday : 4727
Users Last 7 days : 21499
Users Last 30 days : 77591
Users This Month : 39918
Users This Year : 146192
Total Users : 146193
Views Today : 3626
Views Yesterday : 6797
Views Last 7 days : 32683
Views Last 30 days : 118899
Views This Month : 60813
Views This Year : 223203
Total views : 223204
Who's Online : 62
Your IP Address : 44.200.171.74
Server Time : 2022-08-15
0Shares