Warga Emas hidup dalam kereta bawah jejantas Pasar Seni

 

Tiada sesiapa dah. Katanya hidupnya jatuh ditimpa tangga. Tiba-tiba jer menangis.

 

 

KUALA LUMPUR

19 JULAI 2021

Sumber Ustaz Ebit Lew

Terkejut sebak kasihan sangat dengar seorang pakcik 75 tahun tidur dalam kereta dah 2 bulan di bawah jejantas dekat central market kl. Baik sangat orangnya. Jaga kucing dalam kereta. Sedih tengok keadaan pakcik ni. Tiada sesiapa dah. Katanya hidupnya jatuh ditimpa tangga. Tiba-tiba jer menangis.

See also  Wanita minta lampin berjenama dikecam.

Info Sains Teknologi dan Kesihatan

Pakcik esok dah Raya Haji. Raya dalam ni jer ke. Ada sesiapa saya boleh hubungi. Tiada ustaz. Hidup sendirian je. Nak tak saya sewakan rumah untuk pakcik dan kucing-kucing ni semua. Baik ustaz. Bila tu ustaz. Sekarang kita gerak. Saya nak pakcik hari raya haji dalam rumah selesa.

Pakcik terus menangis. Kenapa menangis pakcik. Ramai juga bantu. Tak sangka boleh dapat rumah terus. Terus ajak cari peti ais,mesin basuh, dan katil. Pakcik kata takperlah ustaz. Dapat rumah pun dah cukup. Banyak sangat ni. Malu saya. Macam mana saya nak bayar semula. Cukup doa jer pakcik.

See also  Kebongokan apakah ini sehingga Meja ‘food bank’ pun sapu

 

Ini berkat pakcik sayang kucing. Allah bagi rezeki. Kita bertemu. Beri sedikit duit belanja. Dan saya bawa ke elewsmart beli makanan kucing,pasir kucing, dan sedikit bekalan makanan.

Semoga Pakcik sentiasa sihat dan dimudahkan segala urusan. Semoga menjadi asbab kebaikan.

See also  260 kes baru Covid19 Malaysia 1/10/2020

#EbitLew

Penafian

Pihak BicaraMinda tidak bertanggungjawab terhadap komentar  yang diutarakan melalui Tajuk " Warga Emas hidup dalam kereta bawah jejantas Pasar Seni " di laman  ini. Ia adalah pandangan peribadi pengomentar dan tidak semestinya menggambarkan pendirian sidang redaksi kami. Segala risiko akibat komen yang disiarkan menjadi tanggungjawab pengomentar sendiri.

Our Visitor

370315
Users Today : 2078
Users Yesterday : 3149
Users Last 7 days : 14496
Users Last 30 days : 65721
Users This Month : 59333
Users This Year : 370314
Total Users : 370315
Views Today : 2873
Views Yesterday : 4709
Views Last 7 days : 21643
Views Last 30 days : 101253
Views This Month : 91420
Views This Year : 570486
Total views : 570487
Who's Online : 18
Your IP Address : 44.210.77.106
Server Time : 2022-11-29
0Shares