Tidur ialah hospital semulajadi

Sila baca sepenuhnya. Jangan hanya baca setakat tajuk sahaja


Tidur sangat penting kepada manusia. Sistem badan merawat termasuk menyahtoksid dan membaikpulih komponen badan semasa tidur supaya badan sihat.

Semasa tidur malam, Pundi hempedu melakukan nyahtoksik antara 11 malam-1 pagi, hati antara 1-3 pagi , dan paru-paru antara 3-5 pagi.

Hospital semulajadi ini memerlukan tidur nyenyak antara 7 hingga 8 jam setiap malam untuk berfungsi secara optimum.

Tidur lewat atau tidur kurang dari 8 jam menyebabkan nyahtoksid dan pembaikan organ tidak dapat dilaksanakan sepenuhnya.

Antara penyakit menyebabkan gangguan tidur kurang dari 7jam ialah insomnia, diabetes dan anxiety.

Rawat masalah tidur dengan cara makan telur separuh masak 2 jam sebelum tidur. Ini akan untuk membantu meningkatkan kualiti tidur anda.

Amalan Makan telur sarapan pagi tidak begitu berkesan merawat masalah tidur.

Penafian

Maklumat yang terkandung dalam siaran ini adalah untuk tujuan maklumat am sahaja. Maklumat ini [ Tidur ialah hospital semulajadi ] dan sementara kami berusaha untuk memastikan maklumat terkini dan betul, kami tidak membuat sebarang representasi atau jaminan dalam apa jua bentuk, nyata atau tersirat, tentang kesempurnaan, ketepatan, kebolehpercayaan, kesesuaian atau ketersediaan dengan menghormati laman web atau maklumat, produk, perkhidmatan, atau grafik berkaitan yang terkandung pada siaran untuk sebarang tujuan.

Scroll to Top