Sering lupa, terasa penat apabila mentelaah pelajaran dan rasa berserabut merupakan simptom otak meminta makanan nutrisi untuk kembali kepada fungsi optimum.

Fungsi otak juga mudah merosot akibat faktor usia. Banyak keradangan dalam otak yang memerlukan pembsik segera.

Peredaran darah dan oksigen yang rendah memainkan peranan besar dalam masalah kehilangan ingatan yang berkaitan dengan usia dan Masalah demensia atau lebih kronik Alzheimer dan Parkinson.

Ubi bit mengandungi bahan aktif Nitrat merangsang saluran darah mengembang dan seterusnya menyokong bekalan darah mencukupi dan oksigen yang sihat ke seluruh bahagian badan termasuk otak.

Kajian menunjukkan ubi bit merangsang aliran darah di bahagian hadapan otak yang merupakan kawasan yang bertanggungjawab untuk membuat keputusan yang pantas dan tepat.

5 sudu teh serbuk ubi bit sehari membantu memulihkan fungsi anti inflamasi, menstabilkan gas nitrik oksida dalam arteri dan meningkatkan penghantaran oksigen.

Penafian

Pihak BicaraMinda tidak bertanggungjawab terhadap komentarĀ  yang diutarakan melalui Tajuk " Terapi Ubi bit tingkatkan fungsi otak " di lamanĀ  ini. Ia adalah pandangan peribadi pengomentar dan tidak semestinya menggambarkan pendirian sidang redaksi kami. Segala risiko akibat komen yang disiarkan menjadi tanggungjawab pengomentar sendiri.

By Bicara Minda

Lulusan Kejuruteraan Elektrik Universiti Malaya 1991 Aktif menulis blog alhadi.my

0Shares