Akhlak SAMPAH begitu jelas setelah selesai satu program permotoran di Kuala Terengganu pada 13/8/2022 yang dirasmikan oleh YAB Dato Seri Ismail Sabri Yaakob Perdana Menteri Malaysia.

Bergaya dengan motosikal hebat tetapi perangai musibat bukan jenis rakyat Malaysia yang kita idamkan. Ini adalah manifestasi sikap buruk lagi keji.

Pekerja pembersihan mengutip sampah sarap daripada bekas plastik dipercayai dibuang segelintir pengunjung pada sebuah program permotoran di Kompleks Sukan Gong Badak, Terengganu semalam semasa tinjauan sekitar kawasan tersebut,Inilah hakikat masyarakat era TikTok.

Generasi pengotor tiada kesedaran kepada kebersihan hingga sampah sarap sendiri mengharapkan orang lain membersihkannya.Menghadiri program itu satu riadah tetapi sikap pemalas, tidak bertanggungjawab ini adalah sampah kepada masyarakat.

Pengotor ialah saudara kepada syaitan


Bergaya dengan motosikal hebat tetapi perangai musibat bukan jenis rakyat Malaysia yang kita inginkan.


Sumber Foto BERNAMA

Penafian

Pihak BicaraMinda tidak bertanggungjawab terhadap komentar  yang diutarakan melalui Tajuk " Akhlak Sampah setelah 65 tahun merdeka. " di laman  ini. Ia adalah pandangan peribadi pengomentar dan tidak semestinya menggambarkan pendirian sidang redaksi kami. Segala risiko akibat komen yang disiarkan menjadi tanggungjawab pengomentar sendiri.

By Bicara Minda

Lulusan Kejuruteraan Elektrik Universiti Malaya 1991 Aktif menulis blog alhadi.my

0Shares