Terdapat khabar angin iPhone 15 Apple dan OnePlus 11 5G, dan ramai menjangkakan telefon Samsung Galaxy dan Google Pixel baharu.

Barisan iPhone 15 , sebagai contoh, dijangka tiba pada bulan September — mungkin dengan pengecasan USB-C buat kali pertama. Jika Samsung mengekalkan kitaran keluaran biasa, Galaxy S23 akan menjadi salah satu telefon baharu pertama yang kita bakal lihat pada tahun 2023.

IPhone, sebagai contoh, akan dilengkapi sambungan satelit untuk kecemasan dan pengesanan kemalangan dan kehilangan kereta.

Google menemui lebih banyak cara untuk menggunakan cip Tensor istimewa dalam Pixel 7 dan 7 Pro . 

Samsung dikatakan akan meneruskan siri Galaxy dengan penampilan segar beserta kamera versi baru.

Galaxy S23 Ultra yang dikhabarkan menggunakan kamera utama 200 megapiksel berbanding 108 megapiksel Galaxy S22 Ultra.

Samsung berkemungkinan besar akan meletakkan cip mudah alih terbaharu Qualcomm dalam versi baharu telefonnya.

Ini bermakna kita mungkin akan melihat Qualcomm Snapdragon 8 Gen 2 dalam telefon Galaxy seterusnya Samsung. Cip baharu menawarkan penjimatan bateri dan kecekapan kuasa yang lebih baik.

Berita Google Pixel 8 bakal menampilkan kuasa pemproses baru Zuma yang direka untuk beroperasi menggunakan Android 14 dan RAM 12Gb

OnePlus 11 5G akan mendapat penampilan sulungnya awal tahun depan, dengan syarikat itu mengesahkan bahawa telefon itu akan tiba pada 7 Februari bersama OnePlus Buds Pro 2. Salah satu perubahan terbesar yang datang pada OnePlus 11 mungkin modul kamera bulat yang direka bentuk semula.

OnePlus 11 5G akan menampilkan skrin 6.7-inci, pemproses Snapdragon 8 Gen 2 baharu Qualcomm, 16GB RAM dan bateri 5,000-mAh dengan pengecasan 100-watt.

Gandingan menarik 3 Kamera penderia 50 megapiksel, 48 megapiksel dan 32 megapiksel.

Peningkatan kuasa pengecasan pantas 100 Watt amat ketara berbanding daripada pengecasan 80 watt OnePlus 10.

Penafian

Pihak BicaraMinda tidak bertanggungjawab terhadap komentarĀ  yang diutarakan melalui Tajuk " Kejar mengejar model baru telefon pintar untuk 2023 " di lamanĀ  ini. Ia adalah pandangan peribadi pengomentar dan tidak semestinya menggambarkan pendirian sidang redaksi kami. Segala risiko akibat komen yang disiarkan menjadi tanggungjawab pengomentar sendiri.

By Bicara Minda

Lulusan Kejuruteraan Elektrik Universiti Malaya 1991 Aktif menulis blog alhadi.my

0Shares